BioBakker

BioBakker_Logo
30 Jaar geleden is deze bakker opgericht met ekologie als uitgangspunt. Bakken volgens oude tradities, machines helpen, maar nemen het niet over. Veel doen ze nog met de hand, eenvoudig omdat dan de bakkwaliteit en de smaak het beste wordt. Goed brood en banket begint met goede grondstoffen: kwalitatief goede, biologische grondstoffen. Hun bakkers zijn dan ook trots op hun werk, dat zie je en dat proef je.

Tijd is, naast de grondstoffen en vakmanschap, hun belangrijkste ‘toevoeging‘. De BioBakker maalt hun eigen meel op het bedrijf uit de volle graankorrel; al vanaf het begin in 1980. Volkorenbroden worden uit de hele korrel gemaakt, deze oeroude basis blijven ze consequent gebruiken! Zo was dat, zo is dat en zo blijft dat!

Deze broden zijn alleen op bestelling leverbaar. Bestellen kan tot en met donderdagochtend. De bestelling afhalen kan op zaterdag.

Gistbrood
Volkoren tarwe Volkoren brood.
Tarwe, water, tarwevoordeeg (tarwe, water), biogist, zeezout, zonnebloemolie, gekiemde tarwe.
Zonnepit volkoren Volkoren brood met zonnebloempitten er op en ook zeker rijkelijk gevuld.
Tarwe, water, tarwevoordeeg (tarwe, water), zonnebloempitten, biogist, zeezout, zonnebloemolie, gekiemde tarwe.
Meerzaden Heerlijk meerzaden brood. Een beetje te vergelijken met het waldkorn brood maar zonder kleurstof.
Tarwe, water, tarwevoordeeg ( tarwe, water), haver, sojabonen, sesamzaad, lijnzaad, biogist, gouden lijnzaad, zeezout, zonnebloempitten, gekiemde tarwe, zonnebloemolie.
Abrikozen cashewbrood Fruitige abrikozen en knapperige cashewnoten. Lekker voor tussendoor.
Tarwe, abrikozen, cashewnoten, sultanarozijnen, roomboter, honing, zonnebloemolie, biogist, zeezout.
Gist & desembrood
Spelt bruin busbrood Een wat lichter speltgistbrood door de toevoeging van speltbloem.
Spelt, speltbloem, speltvlokken, biogist, zeezout, speltdesem.
Spelt bruin compleet Een lichter speltbrood vol pitten en zaden. Daardoor erg smaakvol en goed voedzaam.
Spelt, speltbloem, gierst, gierstvlokken, zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad, biogist, zeezout, speltdesem.
Duizendpit Het brood waar bijna iedereen gek op is! Met zes verschillende granen en allerlei soorten pitten en zaden! Geliefd van smaak en licht verteerbaar!
Water, tarwe rogge, roggedesem (rogge, water), haver, sojabonen, rijst, gerst, gierst, sesamzaad, zonnebloempitten, lijnzaad, boekweit, biogist, havervlokken, zeezout.
Boeren landbrood bol Een heerlijk zacht en soepel licht brood met een knapperige korst.
Tarwebloem, water, tarwebloemvoordeeg (tarwebloem, water, biogist), tarwedesem (tarwe, water), biogist, zeezout, zonnebloemolie, acerola-kersensap-poeder.
Desembrood
Haverkoren Een zevengranenbrood waarin haver de boventoon voert; smeuïg, rijk van smaak en lang houdbaar.
Water, tarwe, rogge, roggedesem (rogge, water), havervlokken, gierst, gerst, rijst, haver, zeezout.
Veelzadenbrood Een tarwe-roggebusbrood vol zaden, maar wel luchtig en met heerlijk maanzaad op de korst.
Lichtkornroggedesem (lichtkornrogge, water), tarwe, water, maanzaad, sesamzaad, lijnzaad, zeezout.
Lichtkorn-roggebrood Dit roggebrood bevat de oude graansoort “champagne-rogge”, oorspronkelijk afkomstig uit de regio Champagne in Frankrijk.
Lichtkorn-rogge, water, roggedesem (rogge, water), zeezout.
Vrouwenbrood Maar niet alleen voor de dames, maar voor iedereen een lekker brood!
Water, rogge, tarwe, roggedesem (rogge, water), sojabonen, lijnzaad, zeezout.
Euregio-brood Regionale grondstoffen verwerkt in een krachtig rogge-desembrood vol zonnepitten. Het brood is zeer goed houdbaar.
Rogge, water, roggedesem (rogge, water), zonnebloempitten, zeezout.
Speltbrood Een eenvoudig spelt bus brood met een meel bestrooide bovenlaag.
Spelt, water, speltdesem (spelt, water), zeezout.
Zonnepit tarwedesem Een voedzaam volkoren desem vol heerlijk geroosterde zonnebloempitten.
Tarwe, water, tarwedesem (tarwe, water), zonnebloempitten, zeezout.