• Kok Paul Herbrink kookt de kerststerren van de hemel

  Kom 9 december kerstsfeer proeven bij Overesch Ecologische Landbouw

   

  HEINO/RAALTE – Wordt het dit jaar weer gourmet of kalkoen? Of vindt u het leuk om tijdens de Kerstdagen eens iets verrassends op tafel te zetten? De medewerkers van Overesch Ecologische Landbouw merken dat mensen het vaak lastig vinden om nieuwe gerechten uit te proberen. “Zien en proeven verlaagt die drempel. Daarom geeft kok Paul Herbrink zaterdag 9 december in onze boerderijwinkel een kookdemonstratie. Iedereen is uitgenodigd om kerstsfeer te komen proeven. Letterlijk én figuurlijk!” De winkel is namelijk ook nog eens sfeervol aangekleed met vuurkorven en kerstbomen.

   

  Inspiratie

  In deze tijd van het jaar zijn er overal de meest spectaculaire kerstrecepten te vinden. Foto’s uit kookboeken en tijdschriften zien er vaak aanlokkelijk uit. Maar hoe smaakt het? En is zo’n gerecht niet erg ingewikkeld om te maken? In de boerderijwinkel van Overesch Ecologische Landbouw laat Paul Herbrink van 10.00 tot 16.00 uur zien dat bijzonder en lekker niet ingewikkeld hoeft te zijn. De kok staat bekend om zijn eenvoudige recepten zonder ellenlange lijsten met ingrediënten. “Hij maakt van eenvoudige dingen iets speciaals,” vertelt Rudy Horstman. “Zoals nu bijvoorbeeld Gehaktballetjes in Pompoenpuree. Bovendien mag je alles proeven. Je wilt tenslotte zeker weten dat het lekker smaakt.” Paul deelt graag al zijn ervaringen en geeft terloops ook nog wijn-spijs adviezen. De charmante kok blijkt trouwe fans te hebben. Mariet Overesch: “Er zijn klanten die naar iedere demonstratie komen. Paul geeft altijd handige tips&trucs. Een mevrouw vertelde me dat ze er echt inspiratie door krijgt en vaker nieuwe gerechten uitprobeert. Niet alleen voor kerst, maar voor het hele jaar. Koken wordt leuker en het eten daardoor steeds lekkerder.”

  “En mocht je dat ingewikkeld in de oren klinken, kom dan gerust kijken,” zegt Mariet. “Als je eenmaal hebt gezien hoe het moet, is het erg eenvoudig. En de recepten krijg je meteen mee.”

   

  Feestelijk

  De gerechten die Paul Herbrink ditmaal speciaal voor de boerderijwinkel bedacht, zijn niet duur. “Maar het is allemaal net even anders en ook nog eens heel feestelijk,” aldus Rick Overesch. Wat te denken van een bijzonder voorgerecht als Salade met quinoa,grillworst en koriander? De feestelijke Risotto met Pompoen en Ribeye? Of smakelijke Perentaart van het huis? “En mocht je dat ingewikkeld in de oren klinken, kom dan gerust kijken,” zegt Mariet. “Als je eenmaal hebt gezien hoe het moet, is het erg eenvoudig.” Klant of niet-klant, iedereen is van harte welkom op deze inspiratiedag. Neus meteen eventjes rond bij de kerstpakketten. Er zijn verschillende thema’s en mogelijkheden. Of neem een kijkje bij de rondscharrelende varkens. Overigens is de gezellige winkel van Overesch Ecologische Landbouw genomineerd voor de titel Beste Biologische Boerderwinkel 2018. De Verkiezing is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext. Van 1 november tot 31 december kan het publiek stemmen, en daarmee kans maken op mooie prijzen, via  www.bestebiowinkel.nl.

  Leave a reply →

Photostream