• Nieuwsbrief week 29

  Geachte klant,

   

  Het is bijna vakantie. Misschien heb je een mooie reis in het vooruitzicht of ga je andere hoeken van ons eigen land verkennen. Hoe dan ook: zeer waarschijnlijk ga je andere dingen doen dan ‘normaal’.

   

  Vakantie haalt ons uit een ritme. Niet meer dagelijks: wekker, opstaan, ontbijten, douchen, werk, naar huis, koken, eten, slapen. Maar wakker worden van de vogeltjes door je tentzeil, lekker luieren op het strand of genieten van een mooie wandeling door een vreemde stad. Dit geeft veel mensen inspiratie om weer eens na te denken over waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Daarnaast geven nieuwe plekken ook weer andere eetgewoontes. Van zeekraal in Zeeland tot paella in Spanje. In iedere streek en in ieder land kun je genieten van lokale delicatessen.

   

  Ook biologisch is over de hele wereld vertegenwoordigd. Met de komst van het Europees Biologisch keurmerk, kun je ook in het buitenland zeker zijn van de smaak en kwaliteit van bio. In alle landen in Europa zijn biologische producten te herkennen aan het ‘groene blaadje’. Dit Europees biologisch keurmerk staat op alle verpakte biologische voeding. Het ‘groene blaadje’ betekent dat het product voldoet aan de wettelijke eisen voor biologische productie, en dat een strenge controle plaatsvindt door een onafhankelijke organisatie. Kortom, of je nu in Portugal, Duitsland of Zweden op vakantie gaat, door het logo op de verpakking te checken weet je zeker dat het goed zit!

  Verder is er het Demeter keurmerk. Het uitgangspunt van Demeter is dat er samenhang bestaat tussen mens, plant, dier, bodem en kosmos. Demeter gaat verder dan de Europese regelgeving voor biologische landbouw zoals dierenwelzijn, milieu en natuurontwikkeling.

   

  De granen zijn bijna oogstrijp. Het is nu wachten op mooi vast zomerweer zodat we de zaden droog  kunnen oogsten.

  De late aardappelen staan in bloei.(Foto)

  De vroege aardappelen zijn geklepeld. Dit houd in dat het loof eraf is gemaaid/geklepeld en daarna is het gewas gebrand om de schimmelhaarden te vernietigen door hitte. Alles zonder gebruik van gif!(foto)

   

  Op de bloemen tussen de granen en in de bermen zie je prachtige vlinders rondvliegen.

   

  Afsluiting Hondemotsweg.

  De Hondemotsweg is deze maand afgesloten i.v.m. bestratings werkzaamheden. Ons bedrijf blijft gewoon bereikbaar zowel ven Heinose als de Raalter kant. Zie routeborden.

   

   

  Brood Door aanschaf van een professionele oven kunnen we elke dag vers afgebakken brood in onze winkel aanbieden. De diverse broden zijn in gist en desem te verkrijgen. Ook verse koeken en appeltaart zitten in het assortiment.

   

   

  Biotoppers. Ook deze week de wekelijkse folder met Biotoppers, geldig van woensdag 12 t/m dinsdag 16  juli : elke week mooie aanbiedingen.

  De link naar Biotoppers: http://www.biotoppers.nl/~biotopper-upload/week29/promopartner_folder/#p=1

   

  We hebben een nieuwe strippenkaart, 6 weken lang iedere week 1 gratis product bij besteding vanaf €25,- Deze week gratis pakje kruidenmix.

   

   

  De wekelijkse extra aanbiedingen:

  Varkens slavinken van 7.38 voor 6.27 euro/500 gram

  Runder bieflapjes van 10.95 voor 9.30 euro/500 gram

  Rundersteak van 10.95 voor 9.30 euro/500 gram

  Hele kip Polderhoen van 4.15 voor 3.73 euro/500 gram

  Osseworst van 3.75 voor 3.29 euro/stuk

   

  Wij hebben een groot assortiment (h)eerlijke relatiegeschenken voor u in een leuke geschenkverpakking. Ook naar uw eigen samenstelling!

   

   

  Openingstijden winkel aangepast!

   

  Onze Boerderijwinkel is geopend:

  Dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur.

  Woensdag van 10.00 tot 20.00 uur

  Donderdag van 10.00 tot 17.00 uur

  Vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

  Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  Of op afspraak.

   

  Webshop. Daarnaast hebben we als doelstelling biologisch 100% bereikbaar te maken voor iedereen, en werken we samen met Ekoplaza. Daarom is er thuisbezorgservice, ook op de boerderij, van het totale assortiment van 9000 biologische producten. Als u online voor 13.00 uur besteld, worden uw boodschappen de volgende dag aan de deur geleverd.

  Voor bestellingen: www.ekoplaza.nl   Bestellingen vanaf 10 euro gratis bezorging, 6 dagen per week

  Leave a reply →

Photostream