• Recepten lente kookinspiratie

    De kookinspiratie van  kok Paul Herbrink in onze Boerderijwinkel op zaterdag 19 maart was een groot succes.

    Hier de recepten van deze dag;

    Voorjaarsprikkels!

     

    Verschillende gegrilde groenten met knoflookolie en limoenboter

    Ingrediënten: VB. Bloemkool, venkel, courgette, knolselderij en pompoen.

    150 gram roomboter, 1 limoen.

     

    *Boter luchtig kloppen en rasp en sap van de limoen doormengen.

    *Maak knoflookolie en smeer daar de niet te dikke plakken groente mee in en grill ze in de hete pan.

    *Nadien licht zouten en peperen.

    *Serveren met de limoenboter

     

    Bruschetta met tomaten/kaas salsa

    Ingrediënten voor 4 personen: 4 plak volkoren brood, knoflookolie, peper, zout, rode ui, platte peterselie, tomaten, basilicum, olijfolie en belegen kaas.

     

    *Brood insmeren met knoflook olie en grillen in oven of pan.

    *Tomaten in kleine blokjes snijden mengen met ui, peterselie, basilicum.

    *Op smaak brengen met peper en zout en klein blokjes kaas.

    *Bruschetta beleggen met deze salsa.

     

    Heinose uiensoep

    Ingrediënten voor 4 personen: 4 uien, 1 teen knoflook, 250 gram gehakt, 1 liter groentebouillon en aardappelzetmeel.

     

    *Uien fijn snipperen met knoflook en in iets olie aanfruiten met gehakt en mag licht verkleuren.

    *Blussen met de bouillon van tablet en 10 minuten zacht laten trekken, licht afbinden met zetmeel.

    *Op smaak brengen met peper en zout.

    TIP:

    Serveren met croûtes van stokbrood en gesmolten kaas.

     

    Gewokte Paksoi

    Ingedrienten voor 4 personen: 1 krop paksoi, knoflookolie, ½ rode ui, 2 eetl. sojasaus, sesamzaad, peper en zout.

     

    Wok goed heet maken en de gesnipperde ui en gesneden paksoy roerbakken.

    Vuur laag en op smaak brengen met sojasaus, sesamzaad, peper.

    TIP:

    Combineren met paddenstoelen (Shiitake) en eten met rijst of noedels.

    Leave a reply →

Photostream