Kookworkshops

Overesch ecologische landbouw biedt in samenwerking met natuurkok Marjolein Schinkel uit Laag Zuthem vegetarische kookworkshops aan.
Marjolein heeft aan de Groene kookacademiede opleiding voor vegetarisch koken en natuurvoeding gevolgd en haar kennis met de natuurvoedingsopleiding
aan de Kraaybeekershof verder verdiept.

In haar workshops gaat het daarom niet alleen om het goed kunnen koken van een recept, maar het diepere effect van voeding op ons lichaam.
Welke werking hebben bepaalde ingrediënten op je lichaam en hoe kun je je met gebalanceerde voeding beter en energieker voelen?

Daarnaast geeft Marjolein veel tips en tricks over natuurlijke smaakmakers; koken zonder pakjes en zakjes. Want wat maakt nou dat een gerecht echt ‘Lekker!’ is?
Naast goede ingrediënten en de juiste techniek zijn dat de vijf smaken zoet, zout, zuur, bitter en umami die een gebalanceerd evenwicht geven en
een gewone maaltijd omtoveren tot smaakexplosie.

Wil je leren hoe je lekker en natuurlijk vegetarisch kunt koken? Schrijf je dan nu in voor een van onze workshops!