Recepten groentepakket

Inspiratie nodig voor meer afwisseling in de keuken? Bekijk onze recepten en ontdek wat allemaal mogelijk is met je groentepakket.
Wil je het recept wekelijks makkelijk en snel in je mailbox ontvangen? Geen probleem. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Klik op de groente waarmee je wilt koken voor alle gerelateerde recepten.

 Heb je een fantastisch lekker recept dat je graag wilt delen?
Graag! Stuur het recept, het liefst met foto, aan winkel@overesch.nl

  • Alles
  • Asperges
  • Aubergine
  • Bleekselderij
  • Bloemkool
  • Boerenkool
  • Broccoli
  • Champignons
  • Courgette
  • Knolselderij
  • Komkommer
  • Kropsla
  • Paksoi
  • Pastinaak
  • Pompoen
  • Postelein
  • prei
  • raapstelen
  • Rabarber
  • Rode bieten
  • Romanesko
  • Rucola
  • Schorseneren
  • Snijbonen
  • Spinazie
  • Tomaat
  • Venkel
  • Witlof
  • Wortelen
  • Wortelpeterselie
  • Zoete aardappelen

Aardappelsoep met champignons

Voor 4 personenIngrediënten: 800 g voornamelijk vastkokende aardappelen 200 g wortelen 100 g uien 2 el boter Zout Peper uit de molen 1 theelepel komijn 1 theelepel paprikapoeder, zoet 1200 ml groentebouillon 150 g kleine champignons 200 g zure room ½ bos verse peterselie Bereidingswijze: 1. Was en schil de aardappelen en wortelen en snijd ze

Selderijsalade met noten en appels

Voor 4 personenIngrediënten: 1 bos selderij (ca. 11 stengels) 1 appel, rood 1 ui 50 g walnoten, fijngehakt 1 eetlepel rozijnen 8 el. zonnebloemolie 4 el. balsamicoazijn, appelbalsamicoazijn of witte balsamicoazijn 1 snuifje(s) zout 1 snufje(s) peper 4 el water, heet Bereidingswijze: 1) Week de rozijnen in het hete water.Maak de selderij schoon en snijd in fijne reepjes (ca.

Bloemkool shakshuka

Voor 4 personenIngrediënten: 500 g Bloemkool 1 grote ui 3 knoflooktenen 1 rode peper 300 g tomaten 3 el olijfolie 200 ml groentebouillon Zout Peper 1 tl gemalen komijn 1 tl paprikapoeder chilipoeder 4 eieren 30 g Pompoenpitten (2 el.) 10 g Peterselie (0,5 bos) Bereidingswijze: 1. Maak de bloemkool schoon, was hem en snijd hem in kleine roosjes.

Snijbonen met krokante aardappel schijfjes

Voor 2 personenIngrediënten: Snijbonen 500 g Bonenkruiden 1 snuifje Olijfolie 3 el. 1 ui in blokjes Knoflookteentjes 3 Tomatenpuree 2 el. Gepureerde tomaten 100 ml (passata) Rozemarijn Tijm zout en peper Aardappelen 600 g olie 3 el. Paprikapoeder 1 theelepel een beetje zout en peper knoflooktenen 3 rozemarijn Bereidingswijze: 1. Maak de bonen schoon, was ze

Gebakken courgettes

Voor 4 personenIngrediënten: Voor de courgettes: 400 g courgettes Zout Peper 30 g tarwebloem 120 g paneermeel 20 g sesamzaad, licht 2 ei 3 eetlepels olijfolie, koud geperst Voor de tomaten tzatziki: 100 g komkommer 200 g tomaat 1 kleine peper, medium heet 40 g ui 1 teentje knoflook 150 g natuurlijke yoghurt Zout Peper 1

Komkommer en spinazie smoothie

Voor 2 personenIngrediënten: 1 handvol spinazie (vers) 1 appel (groen) 1 komkommer 1/2 limoen (sap) Bereidingswijze:1) Was de spinazieblaadjes, was ook de appel en komkommer en snijd in stukjes. Pers de helft van de limoen uit. 2) Mix alle ingrediënten in een standmixer (of met een staafmixer) tot een fijn mengsel. Voeg indien nodig een beetje

Asperges in bladerdeeg

Voor 2 personen Ingrediënten 6  asperges 2 plakjes ham 1 pack bladerdeeg 1 ei Bereidingswijze: Schil de asperges, snijd de houtige uiteinden eraf en kook ze in gezouten water beetgaar. Dan blancheer je de asperges en wikkel je ze in ham en bladerdeeg. Bestrijk de bladerdeegpakjes met losgeklopt ei. Bak in de oven volgens de aanwijzing op verpakking van

Rabarber crumble

Voor 4 personenIngrediënten 600 g rabarber 200 g bloem 100 g koude boter 100 g suiker 1 eetlepel vanillesuiker  Boter voor de vorm Bereidingswijze: 1) Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenvaste schaal in met de boter. 2) Was en schil de rabarber, snijd in grove stukken en verdeel over de schotel. 3) Zeef

Kropsla-soep

Voor 4 personen Ingrediënten: 1 kleine kropsla 1 eetlepel olie 1 kleine ui(en), fijngehakt 1 teentje/knoflook, fijngehakt 400 ml groentebouillon/1 bouillonblokje 200 g doperwten, bevroren 200 g kookroom/slagroom Zout Chilipoeder Parmigiano Reggiano Bereidingswijze: 1) Was de slabladeren goed en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook.

Gegratineerde groene asperges met mascarpone

Voor 4 personen Ingrediënten: 800 g groene asperge Zout 200 g Mascarpone 2 eieren Peper 1 stuk Parmezaanse kaas (ca. 50 g) Bereidingswijze: 1. Was de asperges, schil het onderste derde deel en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges in kokend gezouten water gedurende ongeveer 5 minuten. Afgieten, afspoelen en goed laten uitlekken.

Gevulde courgettes

Voor 2 personen Ingrediënten: 2 courgettes 1 ui 1 scheut olijfolie 1/2 kg gehakt 1 snuifje zout 1 snuifje peper 1 teentje knoflook (fijngehakt) 2 eidooiers 2 el paneermeel 250 g tomatensaus 1 teentje knoflook 1 theelepel suiker 1 mespunt tijm 100 g kaas (geraspt) 8 dunne plakjes spek 500 g gekookte aardappelen Bereidingswijze: 1) Voor

Pompoenlasagne

Voor 4 personen Ingrediënten: 2 el olijfolie 400 g italiaanse roerbakgroenten 255 g rundergehakt 1 pompoen 400 g cottage cheese 15 g verse basilicum 200 g mozzarella 680 g tomaten passata Bereidingswijze: Verwarm de oven voor tot 200°C. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de italiaanse roerbakgroenten toe en bak 5 min. Pluk de

Carpaccio van twee soorten bieten met geitenkaasdressing

Voor 4 personen Ingrediënten: 3 rode bieten 3 Chioggia bieten 4 el extra vierge olijfolie 1 el appelciderazijn 1 el vloeibare honing 1/2 citroen 125 g geitenkaas naturel 50 g walnoten 120 g kappertjes Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke rode biet strak in aluminiumfolie en rooster ze ca. 1 uur

Rijstschotel met boerenkool, champignons en amandelen

Voor 4 personen Ingrediënten: 2 middelgrote uien 2 tenen knoflook 400 g (kastanje)champignon 2 el milde olijfolie 2 tl gedroogde tijm 300 g basmatirijst 150 g boerenkool, gesneden 1 groentebouillontablet 750 ml water 50 g ongebrande amandelen Bereidingswijze: Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie

Stamppot van zoete aardappelen met venkel en feta

Voor 4 personen Ingrediënten: 1 kg zoete aardappelen 2 venkelknollen 3 el zonnebloemolie 85 g rucola Kruiden (naar smaak): gerookte paprika, koriander, komijn, kaneel, venkelzaad, zout, peper 100 g feta of witte kaas 45+ Bereidingswijze: Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar. 2 Snijd

Hutspot met zoete aardappelen

Voor 4 personen Ingrediënten: 1250 g zoete aardappel 400 g uien 600 g winterpeen 75 g ongezouten boter 1 1/2 liter water 1 rookworst 100 ml halfvolle melk 1/2 tl gemalen nootmuskaat Bereidingswijze: Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de uien in halve ringen. Schil de peen en snijd in plakjes van

Mosterdsoep met rookworst

Voor 4 personen Ingrediënten: 1250 g knolselderij 2 tenen knoflook 30 g ongezouten roomboter 2 el tarwebloem 250 ml kookzuivel (soja of haver ook mogelijk) 1 liter heet water 1 kippenbouillonblokje 1 rookworst 5 el grove mosterd Bereidingswijze: Schil de knolselderij en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de

Romanesco Cake

Voor 4 personen Ingrediënten: 300 g romanesco 1 courgette 1 citroen 4 takjes verse tijm (gedroogde tijm kan ook) 150 g oude kaas, geraspt 10 eieren 100 g zelfrijzend bakmeel 2 tl hot currypoeder (of currypoeder en een beetje chilipoeder) 1 tl zout Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de romanesco in

Stamppot van broccoli en wortelpeterselie met gehaktbal & mosterdjus

Voor 4 personen Ingrediënten: 2 uien 500 g gehakt 1 tl gedroogd selderijbald 2 el mosterd 100 g geraspte kaas 60 g ongezouten boter 1 kg iets kruimige aardappelen 500 g wortelpeterselie 1 stronk broccoli 200 ml halfvolle melk 1 el tarwebloem 400 ml heet water Bereidingswijze: Snijd de uien in halve ringen. Meng het

Pasta met postelein en zongedroogde tomaat

Voor 4 personen Ingrediënten: 400 g spaghetti 600 g postelein 1/2 potje zondegdroogde tomaat in olie 1 pakje gedroogde ham 1 ui 1 teentje konflook 2 el olijfolie 50 g gemalen pittige kaas Bereidingswijze: Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. Postelein wassen en stelen grof hakken. Tomaten droogdeppen en in reepjes snijden. Droge koekenpan verhitten. Ham in

Stamppot van zoete aardappelen met witlof en tartaar

Voor 4 personen Ingrediënten: 750 g zoete aardappelen 500 g iets kruimige aardappelen 4 stronk witlof 3 el olie 4 rundertartaar 85 g (veld)sla gedroogde kruiden, zo als komijn, gerookte paprika, karwijzaad, kaneel, zwarte peper Bereidingswijze: Schil de zoete en de iets kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water in 20 min.

Couscous met courgette, bietjes en walnoten

Voor 4 personen Ingrediënten: 4 eetlepels olijfolie 1 courgette (in blokjes van ca. 1 cm) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 2 gekookte bieten (in blokjes van ca. 1 cm) 375 gram couscous  1 limoen (rasp en sap) 1 avocado (geschild, in blokjes) 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes) 150 zachte geitenkaas (verkruimeld) 2 verse koriander (gehakt) 50 walnoten (grof gehakt) Bereiden Verhit 2 eetlepels olie en roerbak hierin de courgette en knoflook circa 2 minuten. Meng de rest van de olie door de bietjes en

Kropsla-soep

Voor 4 personen Ingrediënten: 1 kleine kropsla 1 eetlepel olie 1 kleine ui(en), fijngehakt 1 teentje/knoflook, fijngehakt 400 ml groentebouillon/1 bouillonblokje 200 g doperwten, bevroren 200 g kookroom/slagroom Zout Chilipoeder Parmigiano Reggiano Bereidingswijze: 1) Was de slabladeren goed en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook.

Indische speklappen met gesmoorde paksoi en rijst

Voor 4 personen Ingrediënten: 4 el zonnebloemolie 4 speklappen 3 uien 2 tenen knoflook 250 g cherrytomaatjes 75 ml ketjap manis 300 g zilvervliesrijst 2 kroppen paksoi 75 ml water Bereidingswijze: Verhit in een braadpan 2 el olie. Bak de speklappen in 2 min. per kant bruin en neem ze uit de pan. Fruit in

Schorseneren met ham en ei

Voor 4 personen Ingrediënten: 4 el witte wijnazijn 1 kg schorseneren 1 kg aardappelen 13 g verse bieslook 124 g créme fraîche 1 teen knoflook 2 tl fijne mosterd 200 g gerookte achterham Bereidingswijze: Doe de azijn in een ruime kom met water. Schil de schorseneren met een dunschiller en halveer. Leg de stelen direct na

Pompoenlasagne met pastinaak & bloemkool

Voor 4 personen Ingrediënten: 400 g pastinaak 400 g bloemkoolroosjes 3 el milde olijfolie 40 g tarwebloem 200 ml volle melk 1/2 tl gedroogde salie 1 g gemalen nootmuskaat 700 g pompoen 200 g ricotta of crème fraîche 50 g pompoenpitten Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak met de dunschiller

Risotto met venkel en tijmworstjes

Voor 4 personen Ingrediënten: 750 ml water 1 kippenbouillontablet 1 prei 20 g ongezouten roomboter 150 g risottorijst 200 g braadworst van het varken 1 el olijfolie 1 tl gedroogde tijm 30 g Parmigiano Reggiano kaas Bereidingswijze: Breng een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag.

Curry van aardapppel en aubergine

Voor 4 personen Ingrediënten: 2 uien 4 tenen knoflook 25 g verse gember 2 aubergine 500 g vastkokende aardappel 400 g kikkererwten in blik 5 el zonnebloemolie 1 el paprikapoeder mild 2 tl gemalen kurkuma 1 groentebouillontablet 400 g tomaten stukjes (blik) 600 ml water 1 limoen 60 g pinda’s of cashew’s Bereidingswijze: Snipper de

Linzensoep met aardappel, prei en worst

Voor 4 personen Ingrediënten: 4 varkensbraadworsten 2 el olijfolie 1 ui 5 stengels bleekselderij 2 vastkokende aardappelen 2 prei 800 g linzen in blik 1 liter water 1 1/2 kippenbouillontablet 10 g verse peterselie 1 citroen Bereidingswijze: Verwijder het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees in 5

Tomaten-Cashew-Curry met kip, broccoli en rijst

Voor 4 personen Ingrediënten: 450 ml kokend water 100 g ongebrande cashewnoot 2 uien 25 g verse gemberwortel 2 tenen knoflook 1 el garam masala 1 el tomatenpuree 395 g kipdijfilet 2 el zonnebloemolie 400 g gepelde tomaten in blik 300 g zilvervliesrijst 750 g broccoli Bereidingswijze: Kook 250 ml water (per 4 personen), giet

Stampot van pompoen en raapstelen met beefburger

Voor 4 personen Ingrediënten: 1 ui 1/2 el zonnebloemolie 4 beefburgers 400 g pompoen 1 potje halve peren op siroop 4 bosjes raapstelen 900 g aardappelpuree (kant en klaar zakje of zelf maken) Bereidingswijze: Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de beefburgers op middelhoog vuur in 15

Een keertje
Proberen?
Een keertje
proberen?