De geschiedenis

De geschiedenis van de familie Overesch dateert al van een paar eeuwen terug. De familie boert al een paar eeuwen op de huidige locatie aan de Hondemotsweg. Antony Overesch startte in 1798 zijn landbouwbedrijf aan de overkant van de weg. De dieren stonden toen in dienst van de akkerbouw, omdat er mest nodig was voor de gewasgroei. Daarna volgden Jacob, onze opa Jans en onze vader Dieks die er een gemengd bedrijf voerden met koeien en varkens, waarbij de akkers en weilanden ten dienste stonden van de dieren.

Jan Overesch
In 1973 nam Jan Overesch het bedrijf over van zijn broer. In 1988 is de gemengde bedrijfsvoering met koeien en varkens veranderd naar alleen varkens en akkerbouw. In 1994 is Overesch met de akkers overgegaan van de gangbare productie methode naar de biologische manier van produceren. In 2002 volgde dan ook de logische stap om ook met de varkens over te gaan naar het biologisch systeem. De voorbereiding van deze stap is in 2002 gestart en in november 2003 was de verbouwing gereed. Na de omschakeling naar biologische manier van produceren kwam het gemengde karakter terug. Op de akkers teelt Overesch het voer en de mest van de dieren gaat weer naar de akkers. Bij Overesch is er een gesloten bedrijfsvoering.

Boerderijwinkel
In 2015 werd er een gloednieuwe boerderijwinkel gebouwd naast de skybox met uitzicht op de varkens. In de overzichtelijke winkel vind je een groot biologische assortiment groente, zuivel, kaas, vlees, worsten en droogwaren.

Bekijk ook ons bedrijfsvideo: