Suikermaïs

Suikermaïs is één van de vele producten die wij op onze akkers telen. Suikermaïs is op tafel op verschillende manieren te gebruiken, bijvoorbeeld in combinatie met andere groenten, op een salade, of op de grill.

Suikermaïs is jonge mais waarvan de suikers in de korrels nog niet tot zetmeel zijn omgezet. Daarom zijn de korrels veel zoeter dan die van andere maïssoorten. Wij zaaien de suikermaïs vanaf half mei in. Om te zorgen voor een goede spreiding van de oogst, zaaien wij elke week een blok in. Wanneer de bloeiaren donkerbruin zijn geworden aan de buitenkant, is de suikermaïs rijp. Rond augustus beginnen we met de oogst. Inmiddels hebben dan de planten een hoogte bereikt van 1 á 2 meter. De kolf wordt vakkundig van de maisplant gehaald en van boven en onder recht afgesneden. Vervolgens worden de kolven verpakt in dozen of kratten en gaan richting de winkels of vinden hun weg richting een exportland.