• 19 JUNI 2023
    Rundvlees Roerbak schotel

    Rundvlees Roerbak schotel

    Ingrediënten (4 personen): 2 eetlepels plantaardige olie 500 gram biefreepjes 1 ½ kopje verse broccoliroosjes 1 rode paprika, in luciferstokjes gesneden 2 wortelen, in dunne plakjes gesneden 5 grote champignons (bijvoorbeeld shi-take) 1 groene ui, gesnipperd…

    Read more
    • 19 JUNI 2023
    Gegrilde spitskool

    Gegrilde spitskool

    Ingrediënten (4 personen):1 spitskool3 el. olijfolieZoutPeperMiso saus  Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 175°C.Snijd de kool in vieren en schik ze in een ovenschaal.Giet de olijfolie over de kool en breng op smaak met zout en peper.Laat de kool 20…

    Read more
    • 19 JUNI 2023
    Rabarbertaart

    Rabarbertaart

    Ingrediënten (4 personen):270 g spelt of gewone bloem2 theelepels gemalen gember150 g ongezouten boter, gekoeld en in blokjes gesneden1 ei, licht geklopt4 el custardpoeder3 el gembersiroop500 g rabarber, schuin gesneden in stengels van 6 cm2 eetlepels suikerCustard…

    Read more
    • 19 JUNI 2023
    Gebakken asperges

    Gebakken asperges

    Ingrediënten (4 personen):1 citroen1 eetlepel olijfolie2 middelgrote teentjes knoflook, geraspt 800 -1000 gram verse asperges½ theelepel zout¼ theelepel zwarte peper3 eetlepels ongezouten boter, verzacht3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas¼ kopje gehakte…

    Read more
    • 19 JUNI 2023
    Rabarber crumble

    Rabarber crumble

    Ingrediënten:400 g rabarber, in stukjes van 3 cm gesnedeneen snuifje gemalen steranijseen snuifje gemalen gember150 g gouden griessuiker1 sinaasappel, geschild Voor de crumble:150g bloem150 g boter100g havermout150g suikereen snufje gemalen kaneel Bereidingswijze:…

    Read more
    • 19 JUNI 2023
    Paksoi met tofu

    Paksoi met tofu

    Ingrediënten voor 4 personen:TofuMaïzena/arrowroot (om de Tofu knapperig mee te maken)Verse gember, knoflook en bosuitjesKleine rode peper (of 1/2 eetlepel chilisaus)PaksoiSojasausRijstazijn (voor een beetje pit)Chinese rijstwijn (of gewoon water)KokossuikerGeroosterde…

    Read more
    • 19 JUNI 2023
    Geroosterde regenboogpenen

    Geroosterde regenboogpenen

    Ingrediënten voor 4 personen:bos regenboogwortelen1 eetlepel olijfolie1 eetlepel suiker/ahornsiroopzout en peper naar smaak Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 220°C.Schil de wortelen en snijd ze in de lengte doormidden. Meng de wortelen met olijfolie…

    Read more
    • 19 JUNI 2023
    Bleekselderij soep

    Bleekselderij soep

    Ingrediënten voor 4 personen:2 eetlepels olijfolie, of boter1 ui, in blokjes gesneden4 tenen knoflook, grof gehakt1 bleekselderij, bewaar wat bladeren voor de garnering2 kopjes aardappelen, in stukjes gesneden1 kopje water1 laurierblad (optioneel, verwijderen…

    Read more
    • 20 MAART 2023
    <strong>Broccoli uit de oven</strong>

    Broccoli uit de oven

    Ingrediënten voor 4 personen:1 grote broccoli4 teentjes knoflook gepeld en gesneden1½ theelepel zout½ theelepel versgemalen zwarte peper2 theelepels geraspte citroenschil2 eetlepels vers geperst citroensap⅓ kopje vers geraspte Parmezaanse kaasOlijfolie…

    Read more
    • 20 MAART 2023
    <strong>Chinese kool met vlees</strong>

    Chinese kool met vlees

    Ingrediënten voor 4 personen:2 eetlepels olie170g varkenslappen, of kip, in dunne plakjes gesneden5 teentjes knoflook (fijngestampt en doormidden gesneden5 gedroogde rode pepers (ontdaan van zaadjes en grof gehakt)680 gram chinese kool (in hapklare stukjes…

    Read more