• 23 MEI 2022
    Komkommer en spinazie smoothie

    Komkommer en spinazie smoothie

    Voor 2 personenIngrediënten: 1 handvol spinazie (vers) 1 appel (groen) 1 komkommer 1/2 limoen (sap) Bereidingswijze:1) Was de spinazieblaadjes, was ook de appel en komkommer en snijd in stukjes. Pers de helft van de limoen uit. 2) Mix alle ingrediënten…

    Read more
    • 23 MEI 2022
    Asperges in bladerdeeg

    Asperges in bladerdeeg

    Voor 2 personen Ingrediënten 6  asperges 2 plakjes ham 1 pack bladerdeeg 1 ei Bereidingswijze: Schil de asperges, snijd de houtige uiteinden eraf en kook ze in gezouten water beetgaar. Dan blancheer je de asperges en wikkel je ze in ham en bladerdeeg….

    Read more
    • 9 MEI 2022
    Rabarber crumble

    Rabarber crumble

    Voor 4 personenIngrediënten 600 g rabarber 200 g bloem 100 g koude boter 100 g suiker 1 eetlepel vanillesuiker  Boter voor de vorm Bereidingswijze: 1) Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenvaste schaal in met de boter. 2) Was en schil de rabarber,…

    Read more
    • 8 MEI 2022
    Kropsla-soep

    Kropsla-soep

    Voor 4 personen Ingrediënten: 1 kleine kropsla 1 eetlepel olie 1 kleine ui(en), fijngehakt 1 teentje/knoflook, fijngehakt 400 ml groentebouillon/1 bouillonblokje 200 g doperwten, bevroren 200 g kookroom/slagroom Zout Chilipoeder Parmigiano Reggiano Bereidingswijze:…

    Read more
    • 8 MEI 2022
    Gegratineerde groene asperges met mascarpone

    Gegratineerde groene asperges met mascarpone

    Voor 4 personen Ingrediënten: 800 g groene asperge Zout 200 g Mascarpone 2 eieren Peper 1 stuk Parmezaanse kaas (ca. 50 g) Bereidingswijze: 1. Was de asperges, schil het onderste derde deel en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges in kokend…

    Read more
    • 8 MEI 2022
    Gevulde courgettes

    Gevulde courgettes

    Voor 2 personen Ingrediënten: 2 courgettes 1 ui 1 scheut olijfolie 1/2 kg gehakt 1 snuifje zout 1 snuifje peper 1 teentje knoflook (fijngehakt) 2 eidooiers 2 el paneermeel 250 g tomatensaus 1 teentje knoflook 1 theelepel suiker 1 mespunt tijm 100 g kaas (geraspt)…

    Read more
    • 19 APRIL 2022
    Pompoenlasagne

    Pompoenlasagne

    Voor 4 personen Ingrediënten: 2 el olijfolie 400 g italiaanse roerbakgroenten 255 g rundergehakt 1 pompoen 400 g cottage cheese 15 g verse basilicum 200 g mozzarella 680 g tomaten passata Bereidingswijze: Verwarm de oven voor tot 200°C. Verhit de olie in een…

    Read more
    • 19 APRIL 2022
    Carpaccio van twee soorten bieten met geitenkaasdressing

    Carpaccio van twee soorten bieten met geitenkaasdressing

    Voor 4 personen Ingrediënten: 3 rode bieten 3 Chioggia bieten 4 el extra vierge olijfolie 1 el appelciderazijn 1 el vloeibare honing 1/2 citroen 125 g geitenkaas naturel 50 g walnoten 120 g kappertjes Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak…

    Read more
    • 19 APRIL 2022
    Rijstschotel met boerenkool, champignons en amandelen

    Rijstschotel met boerenkool, champignons en amandelen

    Voor 4 personen Ingrediënten: 2 middelgrote uien 2 tenen knoflook 400 g (kastanje)champignon 2 el milde olijfolie 2 tl gedroogde tijm 300 g basmatirijst 150 g boerenkool, gesneden 1 groentebouillontablet 750 ml water 50 g ongebrande amandelen Bereidingswijze:…

    Read more
    • 19 APRIL 2022
    Stamppot van zoete aardappelen met venkel en feta

    Stamppot van zoete aardappelen met venkel en feta

    Voor 4 personen Ingrediënten: 1 kg zoete aardappelen 2 venkelknollen 3 el zonnebloemolie 85 g rucola Kruiden (naar smaak): gerookte paprika, koriander, komijn, kaneel, venkelzaad, zout, peper 100 g feta of witte kaas 45+ Bereidingswijze: Schil de zoete aardappelen,…

    Read more
Open Dag bij Overesch zondag 12 juni 2022
Stampvol programma voor jong en oud
Open Dag bij Overesch zondag 12 juni 2022
Stampvol programma voor jong en oud