• 21 SEPTEMBER 2022
    Pompoensoep – Organic Action Day

    Pompoensoep – Organic Action Day

    Welke impact heeft het als we één dag massaal kiezen voor 100% biologisch? 23 September 2022 is door EU-organisatie IFOAM uitgeroepen tot Organic Action Day. Speciaal voor deze dag is dit recept voor pompoensoep ontwikkeld. Daarbij is uitgerekend wat de impact…

    Read more
    • 12 SEPTEMBER 2022
    Gegratineerde bleekselderij en ham

    Gegratineerde bleekselderij en ham

    Voor 4 personenIngrediënten: 4 stengels selderij 200 g geraspte kaas 6 plakjes gekookte ham, gehalveerd 3 eieren 200 g zure room 150 ml slagroom met een vetgehalte van ten minste 30 % 1 bos bieslook Zout Peper uit de molen Nootmuskaat Optioneel: Kervel…

    Read more
    • 12 SEPTEMBER 2022
    Kikkererwtencurry met wortelen, rijst en yoghurt

    Kikkererwtencurry met wortelen, rijst en yoghurt

    Voor 4 personenIngrediënten: 1 grote ui 3 – 4 wortels olie om te bakken een groot blik kikkererwten 2 theelepels kerriepoeder 400 g gehakte tomaten 400 ml kokosmelk 2 el tomatenpuree Zout en peper rijst peterselie Bereidingswijze: 1. Pel de ui en…

    Read more
    • 12 SEPTEMBER 2022
    Marokkaanse gehaktballetjes uit de tajine

    Marokkaanse gehaktballetjes uit de tajine

    Voor 4 personenIngrediënten: 300 g basmatirijst100 g dadels zonder pit1  ei400 g rundergehakt1 el komijnpoederolijfolie om in te bakken3 teentjes knoflook2  rode uien0.5 g saffraan1  sinaasappel400 ml tomatenblokjes1 bosje koriander1  Romanesco …

    Read more
    • 12 SEPTEMBER 2022
    Bieten Shakshuka

    Bieten Shakshuka

    Voor 4 personen Ingrediënten: 2 rode bieten2 wortels1 rode ui1 rode peper1 snuifje paprikapoeder, zoet1 snuifje kaneel1 snuifje komijn1 snufje korianderzaad2 el tomatenpuree500 g gehakte tomaten 1 snuifje zoutPeper2 theelepels honing4 ei30 g pijnboompitten30…

    Read more
    • 12 SEPTEMBER 2022
    Mexicaanse maïskolven

    Mexicaanse maïskolven

    Voor 6 personen Ingrediënten: 6 Zoete maïskolven (zonder schutbladeren en slierten)Zout4 el Olijfolie10 g Koriander (0,5 bos)Peper1 teentje knoflook1 tl Koolzaadolie2 limoenenChilipoeder100 g Feta (9% vet)grillpan Bereidingswijze: 1. Maak de maïskolf…

    Read more
    • 12 SEPTEMBER 2022
    Frisse venkelrisotto met erwten en feta

    Frisse venkelrisotto met erwten en feta

    Voor 4 personen Ingrediënten: 1 l water1 tablet groente bouillon 1 venkelknol2 tenen knoflook4 sjalotten80 g ongezouten roomboter300 g risottorijst2 citroenen300 g diepvries fijne tuinerwten100 g feta 43+ Bereidingswijze: 1 Breng een pan met het water aan…

    Read more
    • 12 SEPTEMBER 2022
    Gevulde Chinese Kool

    Gevulde Chinese Kool

    Voor 4 personen Ingrediënten: 2 stuks Chinese kool1/2 theelepel zout1/2 theelepel peper, vers gemalen1 bos peterselie150 ml slagroom125 g havervlokken1 teentje knoflook150 g Gouda, geraspt100 ml bouillon Bereidingswijze:Verwarm voor de gevulde Chinese kool…

    Read more
    • 12 SEPTEMBER 2022
    Feta-zucchini quiche

    Feta-zucchini quiche

    Voor 4 personen Voor het deeg:130 g bloem20 g parmezaan, geraspt½ theelepel zout65 g boter1 ein. B. Provençaalse kruiden Voor de topping:1 courgette (ong. 280 g)2 eieren150 g feta30 g zonnebloempitten15 g parmezaan, geraspt75 g zure roomEen beetje olie…

    Read more
    • 12 SEPTEMBER 2022
    Kokossoep met paksoi

    Kokossoep met paksoi

    Voor 4 personen: 250 g peultjes3 kleine paksoi250 g champignons  250 g rijstnoedels  2 rode uien  1 stuk (ong. 3 cm) gember  2 eetlepels olie  1 – 2 theelepels rode curry pasta  600 ml groentebouillon  1 blikje (400 ml) kokosmelk  4 – 6…

    Read more
Met orginele producten
Onze duurzame kerstpakketten op maat
Met orginele producten
Onze duurzame kerstpakketten op maat