Één van de producten die wij op onze akkers telen zijn aardappelen. Nederland is een echt aardappel-land. Je kan met een gerust hart zeggen dat de aardappel populair is. Wist je dat een Nederlander gemiddeld 53 kg aardappelen per persoon eet? De verklaring is simpel. De aardappel is gewoon gezond en lekker, niet duur en in meerdere variaties te bereiden.
Onze aardappelen worden met zorg en op ecologische wijze geteeld. In de maanden maart en april worden ze gepoot en in augustus en september gerooid. De aardappelen worden opgeslagen in een koeling. Hierdoor blijven ze gaaf tot het moment dat ze verkocht worden aan de supermarkt.
Een ecologisch geteelde aardappel wordt tijdens de teelt niet bewerkt met gif en ook tijdens de bewaring wordt er geen gif of gas gebruikt. Daarom is het belangrijk dat de aardappel bij een constante temperatuur bewaard wordt van 4 of 5 graden Celsius. Wanneer dat niet gebeurt, dan gaat de aardappel uitlopen of kiemen. Dit uitlopen kan op zich geen kwaad, maar het staat niet zo mooi en de knol wordt er wat zacht van. Je kunt de aardappel het beste koel en donker bewaren, maar niet in de koelkast.
Je vind onze ecologisch geteelde aardappel in onze boerderijwinkel.