Tomaten-Cashew-Curry met kip, broccoli en rijst
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 450 ml kokend water
- 100 g ongebrande cashewnoot
- 2 uien
- 25 g verse gemberwortel
- 2 tenen knoflook
- 1 el garam masala
- 1 el tomatenpuree
- 395 g kipdijfilet
- 2 el zonnebloemolie
- 400 g gepelde tomaten in blik
- 300 g zilvervliesrijst
- 750 g broccoli
Bereidingswijze:
- Kook 250 ml water (per 4 personen), giet over de cashewnoten en laat 15 min. staan. Giet af.
- Snijd de ui in parten. Schil de gember en snijd in stukken.
- Doe de ui, tenen knoflook, gember, geweekte cashewnoten, garam masala, tomatenpuree en 1-2 el koud water (per 4 personen) in de keukenmachine en maal tot een gladde pasta.
- Snijd de kip in reepjes.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de kruidenpasta 3 min.
- Voeg de kipreepjes toe en bak 3 min. mee.
- Voeg de gepelde tomaten en de rest van het kokende water toe en roer door.
- Breng de curry aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Kook de broccoli in water in 5 min. beetgaar.
- Schep de rijst in diepe kommen en verdeel de curry erover. Serveer met de broccoli.
Eet smakelijk!
Leave a reply