Linzensoep met aardappel, prei en worst

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 varkensbraadworsten
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 5 stengels bleekselderij
  • 2 vastkokende aardappelen
  • 2 prei
  • 800 g linzen in blik
  • 1 liter water
  • 1 1/2 kippenbouillontablet
  • 10 g verse peterselie
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

  • Verwijder het vel van de worsten.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Druk met een houten lepel in stukjes.
  • Snijd de ui in halve ringen en de bleekselderij in stukjes van 1 cm.
  • Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Voeg de ui, bleekselderij en aardappel toe aan de worst en bak 5 min. mee.
  • Was de prei en snijd in dunne ringen.
  • Doe de linzen in een vergiet en spoel af.
  • Doe het water in een pan en laat de bouillontabletten erin oplossen.
  • Voeg de linzen, prei en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel schuin op de pan 15 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.
  • Snijd de peterselie grof, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in parten.
  • Roer de peterselie en het citroenrasp door de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Schep in kommen en serveer met een citroenpartje.

Eet smakelijk! 

Leave a reply