Stamppot van zoete aardappelen met witlof en tartaar

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 750 g zoete aardappelen
  • 500 g iets kruimige aardappelen
  • 4 stronk witlof
  • 3 el olie
  • 4 rundertartaar
  • 85 g (veld)sla
  • gedroogde kruiden, zo als komijn, gerookte paprika, karwijzaad, kaneel, zwarte peper

Bereidingswijze:

  • Schil de zoete en de iets kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water in 20 min. gaar.
  • Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte.
  • Meng iets van de gedroogde kruiden met ⅓ van de olie en bestrijk de snijkanten van het witlof ermee.
  • Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het witlof 4 min. op de snijkant. Neem uit de pan en snijd in repen van 1 cm.
  • Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olie en gril 6 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper.
  • Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op.
  • Stamp met wat kookvocht en iets van de gedroogde kruiden tot een smeuïge puree.
  • Schep het witlof en de veldsla erdoor en breng de stamppot eventueel op smaak met zout.
  • Serveer met de tartaartjes.

Eet smakelijk! 

Leave a reply