Stamppot van broccoli en wortelpeterselie met gehaktbal & mosterdjus

Voor 4 personen


Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 500 g gehakt
  • 1 tl gedroogd selderijbald
  • 2 el mosterd
  • 100 g geraspte kaas
  • 60 g ongezouten boter
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 500 g wortelpeterselie
  • 1 stronk broccoli
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 el tarwebloem
  • 400 ml heet water

Bereidingswijze:

  • Snijd de uien in halve ringen.
  • Meng het gehakt met de selderij, de helft van de mosterd en de geraspte kaas.
  • Draai er met vochtige handen 1 bal per persoon van.
  • Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin.
  • Draai het vuur laag, voeg de ui toe en bak samen met de gehaktballen in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
  • Schil de aardappelen en wortelpeterselie en snijd in gelijke stukken.
  • Kook 20 min. in een grote pan.
  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Kook de broccoli de laatste 4 min. mee.
  • Giet de aardappelen en groenten af.
  • Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Neem de gehaktballen uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat de ui zitten.
  • Roer de bloem erdoor en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de rest van de mosterd toe, roer door en laat 6 min. koken tot een gebonden jus.
  • Doe de gehaktballen terug in de pan en warm nog even mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel de stamppot met de gehaktballen en mosterdjus over borden.

Eet smakelijk!

Leave a reply