Stamppot van zoete aardappelen met venkel en feta

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 2 venkelknollen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 85 g rucola
  • Kruiden (naar smaak): gerookte paprika, koriander, komijn, kaneel, venkelzaad, zout, peper
  • 100 g feta of witte kaas 45+

Bereidingswijze:

  • Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar.
  • 2 Snijd de onderkant, de stelen en het groen van de venkelknollen.
  • Snijd het venkelgroen fijn en bewaar voor garnering.
  • Snijd de venkelknollen in de lengte in plakken van ca. een ½ cm.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de plakken venkel 15 min. op middelhoog tot laag vuur tot ze goudbruin en zacht zijn. Roer regelmatig.
  • Snijd de rucola grof.
  • Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op.
  • Stamp de aardappel tot puree en voeg de kruiden en wat kookvocht toe voor een smeuïge puree.
  • Schep de rucola en venkel erdoor en verkruimel de helft van de feta erdoor.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verkruimel de rest van de witte kaas erover en garneer met het venkelgroen.

Eet smakelijk!

Leave a reply