Gebakken courgettes
Voor 4 personenIngrediënten:
Voor de courgettes:
- 400 g courgettes
- Zout
- Peper
- 30 g tarwebloem
- 120 g paneermeel
- 20 g sesamzaad, licht
- 2 ei
- 3 eetlepels olijfolie, koud geperst
Voor de tomaten tzatziki:
- 100 g komkommer
- 200 g tomaat
- 1 kleine peper, medium heet
- 40 g ui
- 1 teentje knoflook
- 150 g natuurlijke yoghurt
- Zout
- Peper
- 1 snufje komijn, gemalen
- 1 eetlepel peterselie
Bereidingswijze:
1. Voor de tzatziki: schil de komkommer en snijd hem zeer fijn. Blancheer de tomaten kort, spoel ze af met koud water, haal het vlies ervan af, halveer ze, verwijder het steeltje en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in zeer kleine blokjes. Snijd de peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn.
2. Doe de yoghurt in een kom en meng met zout, peper, komijn en gehakte peterselie tot een gladde massa. Roer de groenten erdoor.
3. Verwijder de uiteindes van de courgettes, was ze en droog ze goed af. Snijd de courgettes in plakken van ongeveer 1 cm dik. Doe zout en peper op de courgetteplakjes.
4. Doe de bloem en het paneermeel op een bord. Meng de sesamzaadjes door het paneermeel. Klop de eieren goed los in een andere diepe schaal.
5. Wentel de courgetteschijfjes eerst door de bloem – overtollige bloem goed afkloppen -, haal ze door de losgeklopte eieren, wentel ze daarna door het paneermeelmengsel en druk het lichtjes aan.
6. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de gepaneerde courgetteschijfjes ongeveer 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.
7. Haal uit de pan en schik op borden met de tzatziki en serveer.
Eet smakelijk!
Leave a reply