Snijbonen met krokante aardappel schijfjes

Voor 2 personenIngrediënten:

  • Snijbonen 500 g
  • Bonenkruiden 1 snuifje
  • Olijfolie 3 el.
  • 1 ui in blokjes
  • Knoflookteentjes 3
  • Tomatenpuree 2 el.
  • Gepureerde tomaten 100 ml (passata)
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • zout en peper
  • Aardappelen 600 g
  • olie 3 el.
  • Paprikapoeder 1 theelepel
  • een beetje zout en peper
  • knoflooktenen 3
  • rozemarijn

Bereidingswijze:

1. Maak de bonen schoon, was ze en snijd ze in hapklare stukken. Voeg de bonen toe aan kokend gezouten water en kook ze beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

2. Fruit de blokjes ui in olie, voeg de knoflook en tomatenpuree toe en fruit kort. Voeg de gezeefde tomaten toe (of, nog beter, het in blokjes gesneden tomatenvlees van 3 verse tomaten), rozemarijn, de tijm, peper en zout en laat het geheel enkele minuten zachtjes koken. Meng de gekookte bonen erdoor.

3. Voor de aardappelpartjes: schil de aardappelen (bij nieuwe aardappelen laat ik de schil eraan), was ze en snijd ze in niet te dikke partjes. Meng de olie met paprikapoeder, een flinke snuf zout en peper, de in plakjes gesneden teentjes knoflook en de rozemarijn en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in een heteluchtoven op 200° in ca. 30 minuten knapperig.

Eet smakelijk! 

Leave a reply