Salade met palmkool en witte bonen

Voor 4 personen:

  • 400 g palmkool
  • Zout
  • Peper
  • 1 citroen
  • 1 el. olijfolie
  • 80 g Quinoa
  • 240 g Witte bonen (blik; uitgelekt gewicht)
  • 45 g Walnootpitten (3 el.)
  • 25 g Sesamzaadjes (2 el.)
  • 350 g komkommer (1 kleine komkommer)
  • ½ Granaatappel
  • ½ Oranje
  • 45 g Tahini (3 el; sesampasta)
  • 1 tl. Honing
  • 2 el. Walnootolie
  • 10 g gedroogde gojibessen (2 el.)

Bereidingswijze:
1. Maak voor de salade de koolbladeren schoon, was ze, schud ze droog, pluk ze van de dikke bladnerven, snijd ze in reepjes, doe ze in een kom en breng ze op smaak met zout en peper. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Meng de kool met 1 el citroensap en olijfolie en laat 1 uur marineren. Zet de rest van het citroensap opzij.

2. Spoel ondertussen de quinoa af met water en kook deze in 2,5 keer de hoeveelheid gezouten water in ongeveer 15 minuten op laag vuur beetgaar.

3. Spoel ondertussen de bonen af in een zeef en laat ze uitlekken. Hak de walnoten grof en rooster ze met het sesamzaad in een hete pan zonder vet gedurende 3 minuten op matig vuur; zet opzij. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd hem in dunne plakjes. Verwijder de granaatappelpitjes uit de vrucht.

4. Knijp voor de dressing de sinaasappel uit. Klop het sinaasappelsap met het resterende citroensap, tahini, honing, walnootolie, zout en peper en 4 el water.

5. Meng de koolreepjes en de komkommerschijfjes en schik ze op een schaal. Schik de bonen en quinoa erop en besprenkel met de citrusdressing. Bestrooi de salade met het walnoot-sesammengsel, de granaatappelpitjes en de gojibessen.

Eet smakelijk! 

Leave a reply