Broccoli uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen:
1 grote broccoli
4 teentjes knoflook gepeld en gesneden
1½ theelepel zout
½ theelepel versgemalen zwarte peper
2 theelepels geraspte citroenschil
2 eetlepels vers geperst citroensap
⅓ kopje vers geraspte Parmezaanse kaas
Olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de broccoliroosjes van de dikke stelen, laat een centimeter of twee steeltjes aan de roosjes zitten en gooi de rest van de stelen weg. Snijd de grotere stukken met een klein mes door de basis van de kop en trek de roosjes uit elkaar. 

Leg de broccoliroosjes op een plaat die groot genoeg is om ze in een enkele laag te houden. Strooi de knoflook op de broccoli en besprenkel met 5 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zout en peper.
Rooster 20 tot 25 minuten, tot ze knapperig gaar zijn en de uiteinden van sommige roosjes bruin.
Haal de broccoli uit de oven en meng onmiddellijk met 1½ eetlepel olijfolie, de citroenschil, het citroensap en de Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Leave a reply