Gebakken asperges

Ingrediënten (4 personen):
1 citroen
1 eetlepel olijfolie
2 middelgrote teentjes knoflook, geraspt 
800 -1000 gram verse asperges
½ theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
3 eetlepels ongezouten boter, verzacht
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
¼ kopje gehakte verse malse kruiden (zoals basilicum, dragon en platte peterselie)

Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de schil van de citroen in een kleine kom; roer de olie en knoflook erdoor. Snijd de uiteinden van de citroen af en gooi ze weg. Snijd de citroen in dunne plakjes. Doe de asperges, citroenschijfjes en het oliemengsel op een grote bakplaat met rand. Bestrooi met zout en peper; mix door elkaar. Spreid ze uit in een gelijkmatige laag op de bakplaat. Bak de asperges 8 minuten.

Meng ondertussen de boter en de kaas in een kleine kom tot een geheel.

Haal de bakplaat uit de oven. Schep het botermengsel gelijkmatig over de asperges. Roer tot een gelijkmatige laag en een romige saus is ontstaan. Zet de asperges terug in de oven en bak ze tot ze knapperig zijn, ongeveer 5 minuten. Leg de asperges op een serveerschaal. Schep het botermengsel van de bakplaat over de asperges. Bestrooi met kruiden.

Eet smakelijk! 

Leave a reply