Rundvlees Roerbak schotel
Ingrediënten (4 personen):
2 eetlepels plantaardige olie
500 gram biefreepjes
1 ½ kopje verse broccoliroosjes
1 rode paprika, in luciferstokjes gesneden
2 wortelen, in dunne plakjes gesneden
5 grote champignons (bijvoorbeeld shi-take)
1 groene ui, gesnipperd
1 theelepel gehakte knoflook
2 eetlepels sojasaus
Bereidingswijze:
Verhit de plantaardige olie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur; bak en roer het rundvlees tot het bruin is, 3 tot 4 minuten.
Verplaats het rundvlees naar de zijkant van de wok en voeg broccoli, paprika, wortels, groene ui, champignons en knoflook toe aan het midden van de wok. Kook en roer de groenten 2 minuten.
Roer het rundvlees door de groenten en breng op smaak met sojasaus en sesamzaadjes. Blijf koken en roeren tot de groenten zacht zijn, nog ongeveer 2 minuten.
Serveertip: Serveer met een portie rijst naar keuze.
Eet smakelijk!
Leave a reply