Stampot van pompoen en raapstelen met beefburger

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1/2 el zonnebloemolie
  • 4 beefburgers
  • 400 g pompoen
  • 1 potje halve peren op siroop
  • 4 bosjes raapstelen
  • 900 g aardappelpuree (kant en klaar zakje of zelf maken)

Bereidingswijze:

  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de beefburgers op middelhoog vuur in 15 min. bruin en gaar.
  • Bak de laatste 5 min. de ui mee.
  • Schil de pompoen en snij in gelijke stukken.
  • Kook de pompoen in een ruime pan water met zout in 8 min. gaar. Giet af.
  • Laat ondertussen de peren uitlekken en halveer ze.
  • Snijd de raapstelen grof.
  • Bereid het aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Liever geen kant en klare puree? Schil dan 900 g aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze zacht. Stamp de aardappelen tot puree met behulp van een beetje boter, melk, zout en moeskaatnoot. 
  • Schep het puree met de pompoen, peer, raapsteel, ui en jus van de beefburgers door elkaar.
  • Serveer de raapstelenstamppot met de beefburgers.

Eet smakelijk!

Leave a reply