Stampot van pompoen en raapstelen met beefburger
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1/2 el zonnebloemolie
- 4 beefburgers
- 400 g pompoen
- 1 potje halve peren op siroop
- 4 bosjes raapstelen
- 900 g aardappelpuree (kant en klaar zakje of zelf maken)
Bereidingswijze:
- Snijd de ui in halve ringen.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de beefburgers op middelhoog vuur in 15 min. bruin en gaar.
- Bak de laatste 5 min. de ui mee.
- Schil de pompoen en snij in gelijke stukken.
- Kook de pompoen in een ruime pan water met zout in 8 min. gaar. Giet af.
- Laat ondertussen de peren uitlekken en halveer ze.
- Snijd de raapstelen grof.
- Bereid het aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Liever geen kant en klare puree? Schil dan 900 g aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze zacht. Stamp de aardappelen tot puree met behulp van een beetje boter, melk, zout en moeskaatnoot.
- Schep het puree met de pompoen, peer, raapsteel, ui en jus van de beefburgers door elkaar.
- Serveer de raapstelenstamppot met de beefburgers.
Eet smakelijk!
Leave a reply