Carpaccio van twee soorten bieten met geitenkaasdressing

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 3 rode bieten
  • 3 Chioggia bieten
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el vloeibare honing
  • 1/2 citroen
  • 125 g geitenkaas naturel
  • 50 g walnoten
  • 120 g kappertjes


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verpak elke rode biet strak in aluminiumfolie en rooster ze ca. 1 uur in de oven. Haal ze uit de folie, laat even afkoelen en schil ze.
  • Schil de chioggia bieten en snijd ze met een blokschaaf, mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes. Herhaal met de rode bieten.
  • Verdeel de plakjes om en om dakpansgewijs over borden.
  • Meng de olie, azijn en honing tot een dressing.
  • Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de dressing en meng erdoor.
  • Verdeel de dressing over de bietenplakjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de walnoten en kappertjes.

Eet smakelijk!

Leave a reply