Carpaccio van twee soorten bieten met geitenkaasdressing
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 3 rode bieten
- 3 Chioggia bieten
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 el appelciderazijn
- 1 el vloeibare honing
- 1/2 citroen
- 125 g geitenkaas naturel
- 50 g walnoten
- 120 g kappertjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verpak elke rode biet strak in aluminiumfolie en rooster ze ca. 1 uur in de oven. Haal ze uit de folie, laat even afkoelen en schil ze.
- Schil de chioggia bieten en snijd ze met een blokschaaf, mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes. Herhaal met de rode bieten.
- Verdeel de plakjes om en om dakpansgewijs over borden.
- Meng de olie, azijn en honing tot een dressing.
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de dressing en meng erdoor.
- Verdeel de dressing over de bietenplakjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de walnoten en kappertjes.
Eet smakelijk!
Leave a reply