Tomaten-Cashew-Curry met kip, broccoli en rijst

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 450 ml kokend water
  • 100 g ongebrande cashewnoot
  • 2 uien
  • 25 g verse gemberwortel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el garam masala
  • 1 el tomatenpuree
  • 395 g kipdijfilet
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g gepelde tomaten in blik
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 750 g broccoli

Bereidingswijze:

  • Kook 250 ml water (per 4 personen), giet over de cashewnoten en laat 15 min. staan. Giet af.
  • Snijd de ui in parten. Schil de gember en snijd in stukken.
  • Doe de ui, tenen knoflook, gember, geweekte cashewnoten, garam masala, tomatenpuree en 1-2 el koud water (per 4 personen) in de keukenmachine en maal tot een gladde pasta.
  • Snijd de kip in reepjes.
  • Verhit de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de kruidenpasta 3 min.
  • Voeg de kipreepjes toe en bak 3 min. mee.
  • Voeg de gepelde tomaten en de rest van het kokende water toe en roer door.
  • Breng de curry aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Kook de broccoli in water in 5 min. beetgaar.
  • Schep de rijst in diepe kommen en verdeel de curry erover. Serveer met de broccoli.

Eet smakelijk! 

Leave a reply