Gevulde paprika’s in een bedje van aardappelen
Ingrediënten voor 4 personen:
450 g bevroren spinazie
2 grote rode paprika’s (ca. 250 g elk)
1 ui
1 teentje knoflook
2 el zonnebloemolie
100 ml groentebouillon
Zout, peper, geraspte nootmuskaat
250 g ricotta
800 g aardappelen
200 ml melk
50 g boter
80 g Parmezaanse of vegetarische harde kaas
50 g pijnboompitten
Bereidingswijze:
1. Laat de spinazieblaadjes ontdooien en laat ze goed uitlekken. Halveer, reinig, was en droog de paprika’s. Pel, halveer en snijd de uien fijn. Pel en hak de knoflook fijn.
2. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de uien en de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de spinazieblaadjes toe, blus af met bouillon en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat even afkoelen. Voeg de ricotta toe en meng. Vul de paprikahelften gelijkmatig met spinazie, leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven (elektrische oven: 200°C/hete lucht: 175°C).
3. Schil, was en halveer ondertussen de aardappelen en kook ze in kokend water met zout in ongeveer 20 minuten zacht. Verwarm de melk en de boter in een kleine steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze met het melkmengsel tot een puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
4. Rasp de kaas fijn. Giet de hete aardappelpuree in een vuurvaste schaal. Leg de paprika’s erop en druk ze lichtjes aan. Bestrooi met kaas en bak nog 8-10 minuten in de oven (elektrische oven: 200°C/hete lucht: 175°C).
5. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn. Haal de paprika’s uit de oven en garneer met de pijnboompitten.
Eet smakelijk!
Leave a reply