Hutspot met zoete aardappelen
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1250 g zoete aardappel
- 400 g uien
- 600 g winterpeen
- 75 g ongezouten boter
- 1 1/2 liter water
- 1 rookworst
- 100 ml halfvolle melk
- 1/2 tl gemalen nootmuskaat
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
- Snijd de uien in halve ringen.
- Schil de peen en snijd in plakjes van 1 cm.
- Verhit de helft van de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de winterpeen toe en bak 2 min. mee.
- Voeg de zoete aardappelen, het water en een snuf zout toe en breng aan de kook.
- Laat 20 min. koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Giet af.
- Verwarm de rookworst.
- Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken.
- Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree.
- Voeg de melk, de rest van de boter en nootmuskaat toe en roer door de hutspot.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Tip: Lekker met (grove) mosterd.
Eet smakelijk!
Leave a reply