Hutspot met zoete aardappelen

Voor 4 personen


Ingrediënten:

  • 1250 g zoete aardappel
  • 400 g uien
  • 600 g winterpeen
  • 75 g ongezouten boter
  • 1 1/2 liter water
  • 1 rookworst
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1/2 tl gemalen nootmuskaat

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
  • Snijd de uien in halve ringen.
  • Schil de peen en snijd in plakjes van 1 cm.
  • Verhit de helft van de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur.
  • Voeg de winterpeen toe en bak 2 min. mee.
  • Voeg de zoete aardappelen, het water en een snuf zout toe en breng aan de kook.
  • Laat 20 min. koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Giet af.
  • Verwarm de rookworst.
  • Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken.
  • Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree.
  • Voeg de melk, de rest van de boter en nootmuskaat toe en roer door de hutspot.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: Lekker met (grove) mosterd.

Eet smakelijk!

Leave a reply