Indische speklappen met gesmoorde paksoi en rijst

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 speklappen
  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 75 ml ketjap manis
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 2 kroppen paksoi
  • 75 ml water

Bereidingswijze:

  • Verhit in een braadpan 2 el olie. Bak de speklappen in 2 min. per kant bruin en neem ze uit de pan.
  • Fruit in het bakvet de helft van de ui met de knoflook 2 min. Schep de tomaatjes erdoor en bak 2 min. mee.
  • Voeg de ketjap met het water toe, leg de speklappen weer in de pan en stoof ze afgedekt in 20 min. gaar.
  • Kook de rijst.
  • Snijd de paksoi in brede repen; houd het witte en groene deel apart.
  • Verhit in een koekenpan een beetje olie. Fruit de rest van de ui 2 min.
  • Schep het witte deel van de paksoi erdoor. Smoor de paksoi in 6 min. beetgaar.
  • Neem de laatste 5 min. het deksel van de speklappen en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken. Schep ten slotte het groene paksoiblad erdoor en smoor nog 1 min.
  • Verdeel de rijst met de paksoi over 4 borden. Schep de speklappen met het stoofvocht erbij.

Eet smakelijk! 

Leave a reply