Indische speklappen met gesmoorde paksoi en rijst
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 4 el zonnebloemolie
- 4 speklappen
- 3 uien
- 2 tenen knoflook
- 250 g cherrytomaatjes
- 75 ml ketjap manis
- 300 g zilvervliesrijst
- 2 kroppen paksoi
- 75 ml water
Bereidingswijze:
- Verhit in een braadpan 2 el olie. Bak de speklappen in 2 min. per kant bruin en neem ze uit de pan.
- Fruit in het bakvet de helft van de ui met de knoflook 2 min. Schep de tomaatjes erdoor en bak 2 min. mee.
- Voeg de ketjap met het water toe, leg de speklappen weer in de pan en stoof ze afgedekt in 20 min. gaar.
- Kook de rijst.
- Snijd de paksoi in brede repen; houd het witte en groene deel apart.
- Verhit in een koekenpan een beetje olie. Fruit de rest van de ui 2 min.
- Schep het witte deel van de paksoi erdoor. Smoor de paksoi in 6 min. beetgaar.
- Neem de laatste 5 min. het deksel van de speklappen en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken. Schep ten slotte het groene paksoiblad erdoor en smoor nog 1 min.
- Verdeel de rijst met de paksoi over 4 borden. Schep de speklappen met het stoofvocht erbij.
Eet smakelijk!
Leave a reply