Kipfilet met peren en bonen

Voor 2 personen:

  • 300 g Kipfilet (2 kippenborsten)
  • Zout
  • Peper
  • 1 ui
  • 2 Peren koken
  • ½ Citroen
  • 1 tl olie
  • 2 Jeneverbessen
  • 1 laurierblad
  • 200 g sperziebonen
  • 150 ml groentebouillon
  • ½ stelletje Peterselie
  • 30 g Walnoten

Bereidingswijze:

Spoel de kipfilets af, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Breng op smaak met zout en peper.

Pel en snijd de ui in fijne blokjes.

Was de peren, wrijf ze droog, halveer ze en snijd ze in achtsten. Snij de kern eruit. Knijp de helft van de citroen uit.

Verhit de olie in een pan en fruit de blokjes ui. Voeg de kipblokjes toe en roerbak ze 1-2 minuten. Voeg ook de jeneverbes en het laurierblad toe en bak nog 1-2 minuten.

Voeg de peren en bonen toe (was de verse bonen eerst en snijd de topjes eraf) en bak ze 1 minuut onder voortdurend roeren.

Voeg het citroensap en de groentebouillon toe en kook alles ongeveer 15 minuten op een matig vuur.

Was ondertussen de peterselie, schud droog, pluk de blaadjes eraf en hak ze fijn.

Hak ook de walnoten fijn met een groot mes. Bestrooi de kip met de peterselie en dien op.

Eet smakelijk! 

Leave a reply