Kleurrijke salade van boerenkool en noten met merguez worstjes

Voor 4 personen
NOTENMIX

  • 80 gram cashewnoten
  • 40 gram pistachenoten
  • 20 gram sesamzaad
  • 1 el olijfolie
  • ½ theelepel pepers
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • Zout

SALADE

  • 100 gram boerenkool
  • 150 gram butternutpompoen
  • 200 gram wortelen
  • 1 lente-ui
  • ½ granaatappel
  • 3 el olijfolie
  • 3 el citroensap
  • Peper (vers gemalen)
  • 4 merguez worstjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht 160 graden, gasstand 3.

VOOR DE NOTENMIX
Meng de cashewnoten, pistachenoten, sesamzaadjes, olie, chilipeper, ahornsiroop en 2 snufjes zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 8-10 minuten in de oven op de middelste plank. Laat afkoelen.

VOOR DE SALADE
Maak de kool schoon, spoel en draai hem droog. Scheur de bladeren kleiner, voeg 2-4 snufjes zout toe, kneed met je handen gedurende 1-2 minuten. Pompoen schillen, in fijne reepjes snijden, mengen met 2 snufjes zout, eventueel kort kneden. Schil de wortelen en rasp ze grof. Maak de lente-ui schoon, spoel hem af en snijd hem in ringen. Verwijder de granaatappelpitjes.
Kruid de kool, pompoen, wortels, lente-ui en granaatappelpitjes met 2-3 el olijfolie, citroensap, zout en peper. Strooi de geroosterde noten erover. Verhit de resterende olie in de pan en bak de worstjes rondom bruin. Serveer met de salade.

Eet smakelijk! 

Leave a reply