Linzensoep met aardappel, prei en worst
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 4 varkensbraadworsten
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 5 stengels bleekselderij
- 2 vastkokende aardappelen
- 2 prei
- 800 g linzen in blik
- 1 liter water
- 1 1/2 kippenbouillontablet
- 10 g verse peterselie
- 1 citroen
Bereidingswijze:
- Verwijder het vel van de worsten.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Druk met een houten lepel in stukjes.
- Snijd de ui in halve ringen en de bleekselderij in stukjes van 1 cm.
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
- Voeg de ui, bleekselderij en aardappel toe aan de worst en bak 5 min. mee.
- Was de prei en snijd in dunne ringen.
- Doe de linzen in een vergiet en spoel af.
- Doe het water in een pan en laat de bouillontabletten erin oplossen.
- Voeg de linzen, prei en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel schuin op de pan 15 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.
- Snijd de peterselie grof, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in parten.
- Roer de peterselie en het citroenrasp door de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Schep in kommen en serveer met een citroenpartje.
Eet smakelijk!
Leave a reply