Mexicaanse maïskolven

Voor 6 personen

Ingrediënten:

6 Zoete maïskolven (zonder schutbladeren en slierten)
Zout
4 el Olijfolie
10 g Koriander (0,5 bos)
Peper
1 teentje knoflook
1 tl Koolzaadolie
2 limoenen
Chilipoeder
100 g Feta (9% vet)
grillpan

Bereidingswijze:

1. Maak de maïskolf schoon, was hem en kook hem in gezouten water gedurende ongeveer 5 minuten op matig hoog vuur. Giet af en laat uitlekken. Bestrijk de maïskolf met 2 el olijfolie.

2. Was de koriander, schud hem droog, pluk de blaadjes eraf, hak ze fijn en meng ze met de rest van de olie, zout en peper. Pel en hak de knoflook en meng door de olie.

3. Vet het grillpan in met koolzaadolie. Leg de maïskolven op de voorverwarmde grill en grill ze ongeveer 10-15 minuten, af en toe omdraaien, tot ze gaar en mooi bruin zijn.

4. Spoel intussen de limoenen in heet water, wrijf ze droog en snijd ze in partjes. Haal de maïskolven van de grill, leg ze in een kom, kruid met zout en chilipoeder en besprenkel met de kruidenolie. Verkruimel de feta erover en serveer de maïskolf met de partjes limoen.

Leave a reply