Pompoenlasagne met pastinaak & bloemkool
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 400 g pastinaak
- 400 g bloemkoolroosjes
- 3 el milde olijfolie
- 40 g tarwebloem
- 200 ml volle melk
- 1/2 tl gedroogde salie
- 1 g gemalen nootmuskaat
- 700 g pompoen
- 200 g ricotta of crème fraîche
- 50 g pompoenpitten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de pastinaak met de dunschiller en snijd in plakken van 1 cm dik. Kook de pastinaak en bloemkoolroosjes 5 min. Giet af en vang het kookvocht op.
- Verwarm de olie in een pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux).
- Voeg beetje bij beetje de melk en 300 ml kookvocht toe (per 4 personen) en breng aan de kook.Kook in 5 min. al roerend met de garde tot een bechamelsaus.
- Voeg de salie met de nootmuskaat toe aan de bechamelsaus en roer door.
- Doe de bloemkool samen met de saus in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper.
- Schil de pompoen, haal de zaadjes er uit en snij in dunne plakken. Maak laagjes van telkens ¼ van de pompoen, de pastinaak en de bloemkoolsaus.
- Eindig met een laagje van de pompoen.
- Verdeel de ricotta en de rest van de salieblaadjes erover en bestrooi met de pompoenpitten.
- Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
- Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Eet smakelijk!
Leave a reply