Pompoenlasagne met pastinaak & bloemkool

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 g pastinaak
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 3 el milde olijfolie
  • 40 g tarwebloem
  • 200 ml volle melk
  • 1/2 tl gedroogde salie
  • 1 g gemalen nootmuskaat
  • 700 g pompoen
  • 200 g ricotta of crème fraîche
  • 50 g pompoenpitten

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de pastinaak met de dunschiller en snijd in plakken van 1 cm dik. Kook de pastinaak en bloemkoolroosjes 5 min. Giet af en vang het kookvocht op.
  • Verwarm de olie in een pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux).
  • Voeg beetje bij beetje de melk en 300 ml kookvocht toe (per 4 personen) en breng aan de kook.Kook in 5 min. al roerend met de garde tot een bechamelsaus.
  • Voeg de salie met de nootmuskaat toe aan de bechamelsaus en roer door.
  • Doe de bloemkool samen met de saus in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper.
  • Schil de pompoen, haal de zaadjes er uit en snij in dunne plakken. Maak laagjes van telkens ¼ van de pompoen, de pastinaak en de bloemkoolsaus.
  • Eindig met een laagje van de pompoen.
  • Verdeel de ricotta en de rest van de salieblaadjes erover en bestrooi met de pompoenpitten.
  • Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
  • Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

Eet smakelijk! 

Leave a reply