Radicchio salade

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 kleine krop radicchio
  • 1 zout-zure appel
  • 1 el citroensap
  • ½ bosje bieslook
  • 40 g walnoten
  • 3 el crème fraîche
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 el lichte balsamico azijn
  • 1 theelepel olijfolie
  • Peper
  • zout
  • 4 sneetjes volkorenbrood

Bereidingswijze:
De radicchio schoonmaken, wassen, droogdraaien en in hapklare stukken snijden. Was de appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne plakjes. Besprenkel met citroensap. Spoel de bieslook en snijd in fijne rolletjes. Rooster de walnoten in een pan zonder olie en zet ze apart.

Klop voor de dressing de crème fraîche op met de honing, mosterd, balsamicoazijn en olijfolie, verdun met een beetje water indien nodig en breng op smaak met peper en zout.

Doe de radicchio en appelstukjes in een kom en meng ze met de dressing. Hak de walnoten grof. Verdeel de radicchio salade over 2 borden en garneer met de gehakte walnoten en de bieslook. Serveer met de sneetjes volkorenbrood.

Eet smakelijk! 

Leave a reply