Schorseneren met kip, champignons & kaper mosterd saus
Ingrediënten voor 4 personen:
Schorseneren 450 g
Kipfilet 350 g
Tarwebloem 1 el.
Kruidenboter, zelfgemaakt of kant-en-klaar 3 el.
Sjalotten 5
Bruine champignons 200 g
Kleine paprika’s rood 3
Room 200 g
Groentebouillon heet 250 ml
Sap van 1/2 limoen
Honingmosterd 3 theelepels
Crème fraîche 2 el.
Kappertjes uitgelekt 3 el.
Verse bieslook 0,5 bosje
Vloeibare honing 1 tl.
Kruiden:
Een beetje zeezout
peper uit de molen
kerriepoeder 1 theelepel
Om in te dikken als de saus te dun is:
Maïsmeel 1,5 theelepel
Bereidingswijze:
Kook de schorseneren in kokend water met zout tot dat ze gaar zijn, laat ze uitlekken en spoel ze af.
Om verse schorseneren te bereiden: Borstel, spoel, reinig en schil de schorseneren grondig (draag wegwerphandschoenen, het schorsenerenvocht is erg kleverig). Snijd in ongeveer 2-3 cm lange stukken. Doe ze meteen in een kom met water en citroensap, anders verkleuren de wortels. Kook in kokend gezouten water in ongeveer 20 minuten beetgaar, giet af en spoel af.
Spoel de kipfilets af, dep ze droog, verwijder vet en pezen. Snij in hapklare stukken. Bestuif met de bloem.
Pel de sjalotten, snijd ze in vieren en snijd ze in fijne reepjes. Borstel de champignons, halveer ze eventueel afhankelijk van hun grootte en snijd ze in plakjes. Maak de paprika’s schoon, was ze en snijd ze in dunne reepjes.
Verhit de kruidenboter in een grote koekenpan en bak hierin de kip ongeveer 4-5 minuten. Voeg de gehakte groenten toe, kruid licht met zeezout en peper. Bak alles nog 5 minuten.
Voeg het kerriepoeder toe en roerbak kort. Blus de pan af met de room, de hete groentebouillon en het limoensap en breng aan de kook. Roer de mosterd erdoor en laat het geheel 10 minuten op een matig vuur inkoken, onder af en toe roeren.
Spoel ondertussen de bieslook af, laat hem uitlekken en snijd hem in rolletjes. Roer aan het eind van de kooktijd de crème fraîche erdoor, voeg de gekookte schorseneren, kappertjes en bieslook toe aan de pan en verwarm het geheel. Kruid de pan opnieuw met de specerijen en de honing. Als de saus te dun is, meng dan ongeveer 1 theelepel maïzena met een beetje koud water en roer dit door de saus. Breng de saus vervolgens weer kort aan de kook.
Serveer met gekookte aardappelen, aardappelkroketjes, noedels of rijst.
Eet smakelijk!
Leave a reply