Selderijsalade met noten en appels

Voor 4 personenIngrediënten:

  • 1 bos selderij (ca. 11 stengels)
  • 1 appel, rood
  • 1 ui
  • 50 g walnoten, fijngehakt
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 8 el. zonnebloemolie
  • 4 el. balsamicoazijn, appelbalsamicoazijn of witte balsamicoazijn
  • 1 snuifje(s) zout
  • 1 snufje(s) peper
  • 4 el water, heet

Bereidingswijze:

1) Week de rozijnen in het hete water.
Maak de selderij schoon en snijd in fijne reepjes (ca. 0,5-1 cm), pel de ui en snipper fijn. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in fijne blokjes.Laat de rozijnen uitlekken.

2) Meng de olie en de azijn tot een vinaigrette en breng op smaak met zout en peper.

3) Meng alle ingrediënten en de vinaigrette in een kom en laat ongeveer 1/2 uur staan. Breng opnieuw op smaak en dien op.

Eet smakelijk! 

Leave a reply