Stamppot van broccoli en wortelpeterselie met gehaktbal & mosterdjus
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 uien
- 500 g gehakt
- 1 tl gedroogd selderijbald
- 2 el mosterd
- 100 g geraspte kaas
- 60 g ongezouten boter
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 500 g wortelpeterselie
- 1 stronk broccoli
- 200 ml halfvolle melk
- 1 el tarwebloem
- 400 ml heet water
Bereidingswijze:
- Snijd de uien in halve ringen.
- Meng het gehakt met de selderij, de helft van de mosterd en de geraspte kaas.
- Draai er met vochtige handen 1 bal per persoon van.
- Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin.
- Draai het vuur laag, voeg de ui toe en bak samen met de gehaktballen in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
- Schil de aardappelen en wortelpeterselie en snijd in gelijke stukken.
- Kook 20 min. in een grote pan.
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Kook de broccoli de laatste 4 min. mee.
- Giet de aardappelen en groenten af.
- Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Neem de gehaktballen uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat de ui zitten.
- Roer de bloem erdoor en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de rest van de mosterd toe, roer door en laat 6 min. koken tot een gebonden jus.
- Doe de gehaktballen terug in de pan en warm nog even mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de stamppot met de gehaktballen en mosterdjus over borden.
Eet smakelijk!
Leave a reply