Stamppot van zoete aardappelen met venkel en feta
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 kg zoete aardappelen
- 2 venkelknollen
- 3 el zonnebloemolie
- 85 g rucola
- Kruiden (naar smaak): gerookte paprika, koriander, komijn, kaneel, venkelzaad, zout, peper
- 100 g feta of witte kaas 45+
Bereidingswijze:
- Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar.
- 2 Snijd de onderkant, de stelen en het groen van de venkelknollen.
- Snijd het venkelgroen fijn en bewaar voor garnering.
- Snijd de venkelknollen in de lengte in plakken van ca. een ½ cm.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de plakken venkel 15 min. op middelhoog tot laag vuur tot ze goudbruin en zacht zijn. Roer regelmatig.
- Snijd de rucola grof.
- Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op.
- Stamp de aardappel tot puree en voeg de kruiden en wat kookvocht toe voor een smeuïge puree.
- Schep de rucola en venkel erdoor en verkruimel de helft van de feta erdoor.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verkruimel de rest van de witte kaas erover en garneer met het venkelgroen.
Eet smakelijk!
Leave a reply