Stamppot van zoete aardappelen met witlof en tartaar
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 750 g zoete aardappelen
- 500 g iets kruimige aardappelen
- 4 stronk witlof
- 3 el olie
- 4 rundertartaar
- 85 g (veld)sla
- gedroogde kruiden, zo als komijn, gerookte paprika, karwijzaad, kaneel, zwarte peper
Bereidingswijze:
- Schil de zoete en de iets kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water in 20 min. gaar.
- Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte.
- Meng iets van de gedroogde kruiden met ⅓ van de olie en bestrijk de snijkanten van het witlof ermee.
- Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het witlof 4 min. op de snijkant. Neem uit de pan en snijd in repen van 1 cm.
- Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olie en gril 6 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper.
- Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op.
- Stamp met wat kookvocht en iets van de gedroogde kruiden tot een smeuïge puree.
- Schep het witlof en de veldsla erdoor en breng de stamppot eventueel op smaak met zout.
- Serveer met de tartaartjes.
Eet smakelijk!
Leave a reply