Zuurkool – Quiche
Ingrediënten voor 4 personen:
200 g bloem en bloem voor het uitrollen
4 ei(en)
100 g boter, koud
150 g gerookte spek
700 g zuurkool
1 ui(en)
150 g crème fraîche
Zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
Meng snel bloem, 1/2 theelepel zout, 1 ei en boter (in blokjes) tot een glad deeg. Rol uit op een met bloem bestoven plank en leg in een ingevette springvorm (diameter: 28 cm). Druk een rand van 2 cm omhoog. 10 minuten voorbakken in een hete oven (midden).
Snijd het spek in kleine blokjes en bak ze in een ruime pan. Snijd de ui in blokjes en bak ze in het spekvet tot ze doorschijnend zijn. Hak de zuurkool grof en voeg toe. Kook op laag vuur gedurende 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Klop de crème fraîche en de 3 eieren los en roer ze door de zuurkool. Verdeel het zuurkoolmengsel over de deegbodem. Bak de quiche 30 minuten in de oven (midden).
Eet smakelijk!
Leave a reply