Risotto met venkel en tijmworstjes
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 750 ml water
- 1 kippenbouillontablet
- 1 prei
- 20 g ongezouten roomboter
- 150 g risottorijst
- 200 g braadworst van het varken
- 1 el olijfolie
- 1 tl gedroogde tijm
- 30 g Parmigiano Reggiano kaas
Bereidingswijze:
- Breng een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag.
- Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
- Was de prei en snijd in ringen van 1 cm.
- Verhit de boter in een pan met dikke bodem en voeg de venkel en de witte preiringen toe en fruit 2 min.
- Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.
- Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
- Haal ondertussen het vel van de worsten.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees en gedroogde tijm 5 min. op hoog vuur.
- Druk het vlees met een houten lepel in stukjes. Voeg de laatste minuut de groene preiringen toe.
- Roer de helft van de kaas door de risotto en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
- Verdeel over diepe borden en verdeel het worstvlees met de groene preiringen erover.
- Bestrooi met de rest van de kaas.
Eet smakelijk!
Leave a reply