Risotto met venkel en tijmworstjes

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 750 ml water
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 prei
  • 20 g ongezouten roomboter
  • 150 g risottorijst
  • 200 g braadworst van het varken
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 30 g Parmigiano Reggiano kaas

Bereidingswijze:

  • Breng een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag.
  • Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
  • Was de prei en snijd in ringen van 1 cm.
  • Verhit de boter in een pan met dikke bodem en voeg de venkel en de witte preiringen toe en fruit 2 min.
  • Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.
  • Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  • Haal ondertussen het vel van de worsten.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees en gedroogde tijm 5 min. op hoog vuur.
  • Druk het vlees met een houten lepel in stukjes. Voeg de laatste minuut de groene preiringen toe.
  • Roer de helft van de kaas door de risotto en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  • Verdeel over diepe borden en verdeel het worstvlees met de groene preiringen erover.
  • Bestrooi met de rest van de kaas.

Eet smakelijk!

Leave a reply