Couscous met courgette, bietjes en walnoten
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 courgette (in blokjes van ca. 1 cm)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 gekookte bieten (in blokjes van ca. 1 cm)
- 375 gram couscous
- 1 limoen (rasp en sap)
- 1 avocado (geschild, in blokjes)
- 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
- 150 zachte geitenkaas (verkruimeld)
- 2 verse koriander (gehakt)
- 50 walnoten (grof gehakt)
Bereiden
- Verhit 2 eetlepels olie en roerbak hierin de courgette en knoflook circa 2 minuten.
- Meng de rest van de olie door de bietjes en breng op smaak met zout en peper.
- Giet in een kom 500 ml kokend water over de couscous en voeg de limoenrasp en 1 theelepel zout toe. Laat even wellen en roer de couscous los met een vork.
- Besprenkel de avocadoblokjes met het limoensap.
- Schep de courgette, avocado, bosui, geitenkaas, de helft van de koriander en de helft van de walnoten door de couscous.
- Serveer de couscous met de bietenblokjes erop en bestrooi de rest van de koriander en walnoten.
- Variatie
- Vervang de koriander door gehakte munt.
Eet smakelijk!
Leave a reply