Rijstschotel met boerenkool, champignons en amandelen
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 400 g (kastanje)champignon
- 2 el milde olijfolie
- 2 tl gedroogde tijm
- 300 g basmatirijst
- 150 g boerenkool, gesneden
- 1 groentebouillontablet
- 750 ml water
- 50 g ongebrande amandelen
Bereidingswijze:
- Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, champignons en tijm 5 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de rijst, boerenkool en het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven.
- Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer regelmatig.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
- Bestrooi de rijstschotel met de fijngehakte amandelen en breng op smaak met peper.
Combinatietip: Ook lekker met 250 g uitgebakken spekreepjes (per 4 personen) in plaats van de amandelen.
Eet smakelijk!
Leave a reply