Rijstschotel met boerenkool, champignons en amandelen

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g (kastanje)champignon
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 300 g basmatirijst
  • 150 g boerenkool, gesneden
  • 1 groentebouillontablet
  • 750 ml water
  • 50 g ongebrande amandelen

Bereidingswijze:

  • Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, champignons en tijm 5 min. op middelhoog vuur.
  • Voeg de rijst, boerenkool en het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer regelmatig.
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
  • Bestrooi de rijstschotel met de fijngehakte amandelen en breng op smaak met peper.

Combinatietip: Ook lekker met 250 g uitgebakken spekreepjes (per 4 personen) in plaats van de amandelen.

Eet smakelijk!

Leave a reply