Pompoenlasagne
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 400 g italiaanse roerbakgroenten
- 255 g rundergehakt
- 1 pompoen
- 400 g cottage cheese
- 15 g verse basilicum
- 200 g mozzarella
- 680 g tomaten passata
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 200°C.
- Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de italiaanse roerbakgroenten toe en bak 5 min.
- Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de steeltjes fijn.
- Schep er het gehakt in de hapjespan met de roerbakgroenten.
- Schenk er de passata bij en stoof 5 min. zonder deksel.
- Schil de pompoen, snijd in dunne schijfjes tot je de zaadjes tegenkomt.
- Schep de zaadjes met een lepel uit de pompoen en snijd verder in schijfjes.
- Snijd twee derde van de basilicum grof en roer door de saus. Breng de saus op smaak.
- Verdeel de helft van de tomaten-groentesaus over de ovenschaal.
- Verdeel er de helft van de pompoenplakjes over.
- Schep er de helft van de cottage cheese op.
- Maak zo nog 1 laag.
- Snij de mozzarelle in schijfjes en beleg de bovenste laag pompoen ermee. Bak in 30 min. in de oven gaar.
- Haal de lasagne uit de oven en bestrooi met versgemalen peper.
Eet smakelijk!
Leave a reply