Pompoenlasagne

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 400 g italiaanse roerbakgroenten
  • 255 g rundergehakt
  • 1 pompoen
  • 400 g cottage cheese
  • 15 g verse basilicum
  • 200 g mozzarella
  • 680 g tomaten passata


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor tot 200°C.
  • Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de italiaanse roerbakgroenten toe en bak 5 min.
  • Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de steeltjes fijn.
  • Schep er het gehakt in de hapjespan met de roerbakgroenten.
  • Schenk er de passata bij en stoof 5 min. zonder deksel.
  • Schil de pompoen, snijd in dunne schijfjes tot je de zaadjes tegenkomt.
  • Schep de zaadjes met een lepel uit de pompoen en snijd verder in schijfjes.
  • Snijd twee derde van de basilicum grof en roer door de saus. Breng de saus op smaak.
  • Verdeel de helft van de tomaten-groentesaus over de ovenschaal.
  • Verdeel er de helft van de pompoenplakjes over.
  • Schep er de helft van de cottage cheese op.
  • Maak zo nog 1 laag.
  • Snij de mozzarelle in schijfjes en beleg de bovenste laag pompoen ermee. Bak in 30 min. in de oven gaar.
  • Haal de lasagne uit de oven en bestrooi met versgemalen peper.

Eet smakelijk!

Leave a reply