Aardappelsoep met champignons

Voor 4 personenIngrediënten:

  • 800 g voornamelijk vastkokende aardappelen
  • 200 g wortelen
  • 100 g uien
  • 2 el boter
  • Zout
  • Peper uit de molen
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder, zoet
  • 1200 ml groentebouillon
  • 150 g kleine champignons
  • 200 g zure room
  • ½ bos verse peterselie

Bereidingswijze:

1. Was en schil de aardappelen en wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Pel de uien, snijd ze in de lengte doormidden en snijd ze in blokjes. Verhit 2 el boter in een steelpan. Voeg de wortelen en uien toe en bak 3-4 minuten op matig vuur. Voeg de aardappelen en de kruiden toe, giet de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten koken.

2. Was de champignons, maak ze schoon en snijd ze in plakjes. Voeg de champignons toe aan de soep en laat nog 10 minuten sudderen.

3. Roer de zure room erdoor en laat even doorwarmen. Was de peterselie, schud droog, pluk de blaadjes eraf en hak grof. Garneer met peterselie en serveer.

Eet smakelijk! 

Leave a reply