Curry van aardapppel en aubergine
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 25 g verse gember
- 2 aubergine
- 500 g vastkokende aardappel
- 400 g kikkererwten in blik
- 5 el zonnebloemolie
- 1 el paprikapoeder mild
- 2 tl gemalen kurkuma
- 1 groentebouillontablet
- 400 g tomaten stukjes (blik)
- 600 ml water
- 1 limoen
- 60 g pinda’s of cashew’s
Bereidingswijze:
- Snipper de uien.
- Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes.
- Schil de gember en snijd in zo klein mogelijke blokjes.
- Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm.
- Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 2 cm.
- Giet de kikkererwten af en spoel onder koud stromend water.
- Verhit 3 el olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 8 min. onder regelmatig omscheppen. Schep uit de pan.
- Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen.
- Voeg de aubergine, knoflook, gember, aardappelblokjes, kikkererwten, paprikapoeder en kurkuma toe en bak nog 2 min. al omscheppend mee.
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de gepelde tomaten en 600 ml water toe.
- Breng de curry aan de kook en laat met de deksel op de pan 25 min. koken, tot de aardappel zacht is.
- Plet een deel van de aardappelblokjes met een houten lepel tegen de zijkant van de pan en laat nog 10 min. koken zonder deksel.
- Proef en breng de curry op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de limoen in parten.
- Schep de curry in diepe borden en leg er een partje limoen bij. Bestrooi met de noten.
- Optioneel: Lekker met koriander.
Eet smakelijk!
Leave a reply