Biefstuk met gorgonzola en champignons

Voor 2 personen:

  • 2 biefstukjes (ongeveer 2,5 cm dik, 150 g elk)
  • 150 g champignons
  • 2 el olie
  • Zout
  • Peper
  • 1 el boter
  • 50 g gorgonzola
  • 2 el peterselie (gehakt)

Bereidingswijze:
1. Neem 15 minuten voor de bereiding 2 biefstukjes (ongeveer 2,5 cm dik, 150 g elk) uit de koelkast. Maak 150 g champignons schoon en snijd ze in plakjes.

2. Verhit 2 el olie in een pan. Kruid het vlees met zout en peper en bak het aan elke kant lichtbruin. Leg op een ovenvaste plaat en bak in een hete oven op 180°C op het middelste rek gedurende 10 minuten (convectieoven niet aanbevolen).

3. Doe ondertussen 1 el boter in de hete pan en bak de champignons rondom lichtbruin. Breng op smaak met zout en peper.

4. Haal het vlees uit de oven, verdeel er 50 g Gorgonzola over en laat het 3 minuten rusten. Meng het braadvocht door de champignons. Schik het vlees en de champignons, serveer met 1-2 el gehakte peterselie en versgemalen peper.

TIP: Om de steak lekker sappig te houden, moet hij voor het braden op kamertemperatuur zijn. Serveer met spinaziesalade en knapperig stokbrood.

Eet smakelijk! 

Leave a reply