Bieten Shakshuka

Voor 4 personen

Ingrediënten:

2 rode bieten
2 wortels
1 rode ui
1 rode peper
1 snuifje paprikapoeder, zoet
1 snuifje kaneel
1 snuifje komijn
1 snufje korianderzaad
2 el tomatenpuree
500 g gehakte tomaten

1 snuifje zout
Peper
2 theelepels honing
4 ei
30 g pijnboompitten
30 g walnoten
30 g hazelnootkorrels
1 theelepel olijfolie, vierge
1/2 bos platte peterselie
Tip: Ook lekker met feta

Bereidingswijze:

1) Maak de bieten schoon en schil ze. Bekleed vervolgens een snijplank met bakpapier en rasp de bieten hierop in fijne reepjes. Pel de ui, halveer hem en snijd hem ook in fijne reepjes. Schil de wortelen en rasp ze fijn. Snijd de paprika’s in fijne reepjes.

2) Verhit wat olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en voeg de groenten toe. Bak ze gedurende 10 minuten en draai voortdurend om. Voeg de kruiden en de uien toe en laat nog 5 minuten fruiten.

3) Roer de tomatenpuree, de gehakte tomaten, de honing, zout en peper erdoor en breng de saus aan de kook.

Leave a reply